Σου παρουσιάζουμε μία ωραία και άκρως διαιτητική συνταγή για να απολαμβάνετε όλες τις εποχές του χρόνου, αλλά κυρίως την καλοκαιρινή περίοδο και το οποίο αποτελείται από τα εξής: Ένα πικάντικο, καπνιστό κοτόπουλο που γεμίζει μαλακές τορτίγιες, αυτό το πιο πλούσιο, χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες δείπνο βρίσκεται στο τραπέζι σε μόλις 20 λεπτά.
Παρακάτω ακολουθεί αναλυτικός πίνακας τόσο με τις θερμίδες, τα λιπαρά και όλα αυτά που θα έπρεπε να γνωρίζει ότι έχει αυτή η συνταγή, όπως και βήμα-βήμα ο τρόπος εκτέλεσης της για να την κάνετε και να την απολαύσετε.
Συστατικά που θα χρειαστείτε
- 500 γραμμάρια ψάρι χωρίς κόκαλα
- 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
- 1 μέτριο κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 2 κουταλάκια του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μηλίτη
- 1 κουταλιά της σούπας τσιπότα
- 200 ml passata
- 2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
- ½ μικρό ανανά , πυρήνα, αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
- ½ μικρό κόλιανδρο , ψιλοκομμένο
- τορτίγες καλαμποκιού ή αλευριού
- ζεστή σάλτσα (μου αρέσει το Tabasco Chipotle), για σερβίρισμα
Μέθοδος για την εκτέλεση της συνταγής
ΒΗΜΑ 1
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων, χτυπήστε περίπου τους μηρούς του κοτόπουλου σε χοντρό κιμά. Εναλλακτικά, κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους δαγκώματος.
ΒΗΜΑ 2
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μισό κρεμμύδι και το κοτόπουλο κιμά. Καρυκεύστε καλά και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά έως να γίνει καφέ, σπάζοντας το κρέας με ένα κουτάλι. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το ξύδι, το τσιπς, το πασάτα και τη ζάχαρη. Μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά και μετά αφαιρέστε από τη φωτιά.
ΒΗΜΑ 3