Φτιάξτε μια διπλή παρτίδα από αυτό το γρήγορο χορτοφαγικό τσίλι, γεμάτο μαύρα φασόλια και γλυκοπατάτες, και φάτε το για μεσημεριανό γεύμα την επόμενη μέρα. Λατρέψτε την καπνιστή θερμότητα από το αλεσμένο chipotle, αλλά παραλείψτε το αν προτιμάτε ένα ήπιο τσίλι. Σερβίρετε με τσιπς τορτίγιας ή καλαμποκάλευρο και λαχανοσαλάτα.
Φασόλια με γλυκοπατάτες
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλιά της σούπας συν 2 κουταλάκια του γλυκού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτρια-μεγάλη γλυκοπατάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας τσίλι σε σκόνη
- 4 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κύμινο
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο chipotle τσίλι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 ½ φλιτζάνια νερό
- 2 κονσέρβες 15 ουγγιών μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα
- 1 κονσέρβα 14 ουγγιών ντομάτες σε κύβους
- 4 κουταλάκια του γλυκού χυμό λάιμ
- ½ φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
Παρασκευή συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνετε λάδι σε ολλανδικό φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη γλυκοπατάτα και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κρεμμύδι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο, τη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το τσιπότλι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε νερό και αφήστε να σιγοβράσει. Σκεπάστε, χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα απαλό βράσιμο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η γλυκοπατάτα, για 10 με 12 λεπτά.
Βήμα 2
Προσθέστε φασόλια, ντομάτες και χυμό λάιμ. Αυξάνετε τη φωτιά στο υψηλό και σιγοβράζετε, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε μέχρι να μειωθεί ελαφρώς, περίπου 5 λεπτά. Αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον κόλιανδρο.