Διατροφή

Διατροφή καρδιά: Ποιο είναι το καλύτερο διατροφικό σύστημα για καρδιοπαθείς;

Διατροφή καρδιά: Ποιο είναι το καλύτερο διατροφικό σύστημα για καρδιοπαθείς;
Διατροφή καρδιά: Είναι ζωτικής σημασίας η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια υγιής καρδιά είναι ένα ζωτικό όργανο που αντλεί αποτελεσματικά οξυγονωμένο αίμα σε όλο το σώμα σας. Είναι ζωτικής σημασίας η διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων. Χαρακτηρίζεται από πολλούς βασικούς παράγοντες. Πρώτον, έχει δυνατούς καρδιακούς μύες ικανούς να αντλούν αίμα αποτελεσματικά. Δεύτερον, διαθέτει καθαρές και ανεμπόδιστες αρτηρίες και φλέβες, προάγει τη βέλτιστη ροή του αίματος. Επιπλέον, μια υγιής καρδιά διατηρεί κανονικούς καρδιακούς παλμούς και αρτηριακή πίεση εντός φυσιολογικών ορίων.


1.Ψάρι

Θα πρέπει να προσθέσετε λιπαρά ψάρια στο πρόγραμμα διατροφής σας. Ο σολομός, το σκουμπρί και η σαρδέλα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης, στη μείωση της φλεγμονής και στην υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.

2.Μούρα

Θα πρέπει επίσης να προσθέσετε μούρα στη διατροφή σας. Οι φράουλες, τα βατόμουρα και τα σμέουρα είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και φυτοχημικά. Προάγει την υγεία της καρδιάς και μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων.

3.Φυλλώδη λαχανικά

Τα λαχανικά είναι καλά για την καρδιά και το σώμα σας. Το σπανάκι, το λάχανο και τα λαχανικά είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς μειώνοντας την αρτηριακή πίεση και βελτιώνοντας τη συνολική καρδιαγγειακή λειτουργία. 

4.Ξηροί καρποί

Οι ξηροί καρποί κάνουν καλό στην καρδιά. Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και άλλοι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε υγιεινά για την καρδιά λιπαρά, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Η τακτική κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων.

5.Ολικής αλέσεως

Τρόφιμα όπως η βρώμη, το σιτάρι ολικής αλέσεως, η κινόα και το καστανό ρύζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Προάγει την υγεία της καρδιάς μειώνοντας τη χοληστερόλη και βελτιώνοντας τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων ενώ παράλληλα μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. 

Η υγεία της καρδιάς είναι πάνω από όλα, γι’ αυτό και πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε όλα αυτά που την επηρεάζουν όπως ακριβώς και η διατροφή.