Διατροφή

Διατροφή: Κάντε αποτοξίνωση μετά τις ημέρες του Πάσχα

Διατροφή: Κάντε αποτοξίνωση μετά τις ημέρες του Πάσχα
Διατροφή: Εδώ θα βρείτε ορισμένες βασικές τροφές και συστατικά που πρέπει να παρέχετε στο σώμα σας για να βοηθήσετε στην υποστήριξη μιας υγιούς αποτοξίνωσης

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Το Πάσχα είναι για πολλούς η εποχή της απόλαυσης και αν βρεθήκατε να απολαμβάνετε μερικές υπερβολικές λιχουδιές αυτό το Πάσχα, ίσως θα έπρεπε να κάνετε μια υγιεινή αποτοξίνωση. Ο οργανισμός μας αποτοξινώνει με φυσικό τρόπο καθημερινά και το κλειδί για να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποτοξινωθεί, είναι να παρέχετε στον οργανισμό μια σειρά από τρόφιμα που περιέχουν ενώσεις που υποστηρίζουν τις διαδικασίες αποτοξίνωσης.


Αλλάξτε διατροφικές συνήθειες μετά το Πάσχα

Με αυτό το δεδομένο, παραθέτουμε ορισμένες βασικές τροφές και συστατικά που πρέπει να παρέχετε στο σώμα σας για να βοηθήσετε στην υποστήριξη μιας υγιούς αποτοξίνωσης:

  • Νερό – απαιτείται επαρκής ποσότητα νερού για την υποστήριξη του πεπτικού συστήματος και τη σταθεροποίηση της όρεξης. Πίνετε νερό τακτικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσθέστε λίγο φρέσκο αγγούρι, δυόσμο και φράουλες για να το κάνετε πιο εύγευστο.
  • Κάντε ένα διάλειμμα από το αλκοόλ και αντικαταστήστε το με υγιεινές εναλλακτικές λύσεις, όπως kombucha ή ανθρακούχο νερό με φρέσκα φρούτα και βότανα.
  • Συμπεριλάβετε μια πηγή φυτικών ινών σε κάθε γεύμα: το υγιές έντερο είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση των αποβλήτων, δεν θέλετε να αναιρέσετε τη σκληρή δουλειά του ήπατος:
  • Δοκιμάστε βρώμη στο πρωινό, γλυκοπατάτα στο μεσημεριανό γεύμα, ρύζι στο δείπνο.
    Σνακ με φρέσκα φρούτα, σπόρους κάνναβης και λαχανικά με ντιπ χούμους
    Ρίξτε ρεβίθια, φακές, φασόλια σε σαλάτες ή μέσα σε λαχανικά στον ατμό
  • Συμπληρώστε τη δίαιτα με τρόφιμα πλούσια σε φυσικές ενώσεις που υποστηρίζουν την υγεία του ήπατος, όπως πικρά χόρτα (πικραλίδα, ραδίκι, νεροκάρδαμο, ρόκα) λαχανικά λαχανικών Brassica (μπρόκολο, λάχανο, λαχανάκια Βρυξελλών), παντζάρια και κουρκουμά.
  • Το παντζάρι μπορεί να χυμοποιηθεί, να ψηθεί και να μπει σε σαλάτες ή να γίνει ντιπ.
    Δοκιμάστε το τηγάνισμα των αγαπημένων σας λαχανικών ως υγιεινό συνοδευτικό.
    Κάντε τα πικρά χόρτα τη βάση των σαλατών ή πετάξτε τα μέσα σε ένα τηγάνισμα ακριβώς στο τέλος για να μαραθούν

  • Χρησιμοποιήστε κουρκουμά σε smoothies, σάλτσες σαλάτας, ντιπ και σάλτσες
  • Τρώτε μια πηγή άπαχης πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα: το συκώτι λειτουργεί με αμινοξέα, πρέπει να καταναλώνουμε τακτικά πρωτεΐνες για να τροφοδοτούμε το συκώτι για να κάνει τη δουλειά του:
  • Οι συνήθεις πηγές πρωτεΐνης περιλαμβάνουν κρέας, αυγά, γαλακτοκομικά, ξηρούς καρπούς/σπόρους, συμπεριλαμβανομένου του τόφου κάνναβης, και όσπρια.