Ψάχνετε να βρείτε ένα γλυκό που να αρέσει στα παιδιά και παράλληλα να είναι και θρεπτικό; Σας έχουμε τη λύση! Φτιάξτε μπισκότα με φυστικοβούτυρο και τρελάνετε τους μικρούς και τους μεγάλους σας φίλους. Η συγκεκριμένη τροφή περιλαμβάνει την HDL χοληστερόλη, την καλή χοληστερόλη, η οποία απομακρύνει την κακή χοληστερόλη (LDL). Επιπλέον, έχει την ικανότητα να διατηρεί υγιή τα εσωτερικά τοιχώματα του ενδοθηλίου συμβάλλοντας στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, η οποία είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή προσβολή. Ακόμη, το φυστικοβούτυρο αποτελείται από μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο στον μεταβολισμό της γλυκόζης, κάτι που σχετίζεται με τη πρόληψη κατά του διαβήτη.
Φτιάξτε αφράτα μπισκότα με φυστικοβούτυρο
Υλικά συνταγής:
- Σπρέι μαγειρέματος
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, συν περισσότερη για γαρνιτούρα
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 2 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κουταλάκι σόδα ψησίματος
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Παρασκευή συνταγής:
- Συλλέγουμε τα συστατικά.
- Τοποθετούμε δύο σχάρες στο πάνω και στο τρίτο περιθώριο του φούρνου.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C . Στρώνουμε σε 2 ταψιά λαδόκολλα και ψεκάζουμε τη λαδόκολλα με σπρέι μαγειρέματος.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κρυσταλλική ζάχαρη στο μπολ ενός μίξερ βάσης. Προσθέτουμε το μείγμα σε μεγάλη ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει, ξύνοντας περιστασιακά τις πλευρές του μπολ, περίπου για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα ψησίματος και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ξύνοντας το μπολ περιστασιακά, περίπου 1 λεπτό. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε και πήξει πολύ το μείγμα.
- Χρησιμοποιώντας μια μεγάλη σπάτουλα μπισκότου, τοποθετούμε μικρά μείγματα ζύμης στα ταψιά σε απόσταση τουλάχιστον 2 ιντσών το ένα από το άλλο.
Καλή σας απόλαυση!!!