Διατροφή

Διατροφή: Γιατί ο τραχανάς είναι η καλύτερη επιλογή για ένα χορταστικό γεύμα;

Διατροφή: Γιατί ο τραχανάς είναι η καλύτερη επιλογή για ένα χορταστικό γεύμα;
Διατροφή: Ο τραχανάς είναι ένα μικροσκοπικό προϊόν σε σχήμα βότσαλου που διαφέρει πολύ σε όλη την Ελλάδα.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ο τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό πιάτο που σίγουρα θα σας ζεστάνει αυτόν τον χειμώνα. Αυτή η νόστιμη, ζεστή σούπα είναι ένα από τα παλαιότερα φαγητά στην Ανατολική Μεσόγειο.


Τι είναι ο Τραχανάς

Ο τραχανάς είναι ένα μικροσκοπικό προϊόν σε σχήμα βότσαλου που διαφέρει πολύ σε όλη την Ελλάδα. Είναι ένα είδος ζυμαρικού που συνήθως παρασκευάζεται από αλεύρι και γάλα ή γιαούρτι. Αυτά μπορούν να έχουν μια ποικιλία γεύσεων που είναι μια αντανάκλαση των συστατικών από τα οποία παρασκευάζονται. Για παράδειγμα, μπορείτε να βρείτε ξινές, γλυκές, παχιές και λεπτές παραλλαγές του Τραχανά.

Πώς φτιάχνεται

Ενώ η διαδικασία παρασκευής του Τραχανά μπορεί να διαρκέσει αρκετούς μήνες. Ο συνδυασμός αλευριού και γάλακτος ή γιαουρτιού πρέπει να αφεθεί να ζυμωθεί και στη συνέχεια να τηγανιστεί κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Μόλις στεγνώσει αυτό. Στη συνέχεια θρυμματίζεται σε μικρά κομμάτια. Αυτό μπορεί να αποθηκευτεί μέχρι να είναι έτοιμο για τους χειμερινούς μήνες. Αν αυτή η διαδικασία είναι πολύ επίπονη για εσάς, ο Τραχανάς μπορεί να βρεθεί σχεδόν σε όλα τα ελληνικά σούπερ μάρκετ και μπορείτε να παραγγείλετε online.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία παρασκευής του Τραχανά. Η πραγματική διαδικασία μαγειρέματος είναι πολύ γρήγορη.

Ποια είναι τα οφέλη για την υγεία

Ένα μπολ με τραχανά είναι πολύ θρεπτικό και γεμάτο με πολλά οφέλη για την υγεία. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά χορταστικό και είναι η τέλεια τροφή άνεσης για όσους έχουν επίγνωση της υγείας τους. Εδώ είναι μερικά μόνο από τα οφέλη που μπορεί να φέρει η κατανάλωση τραχανά:

  • Πλούσια πηγή ασβεστίου χάρη στο πρόσθετο γάλα ή γιαούρτι
  • Υψηλή σε διαιτητικές ίνες που κάνουν καλό στην υγεία του πεπτικού συστήματος
  • Παρέχει μια καλή πηγή απορροφήσιμου σιδήρου
  • Χαμηλά σε λιπαρά και χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης
  • Περιέχει φώσφορο που έχει αποδειχθεί ότι παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά στην υγεία των οστών και μπορεί να προστατεύσει από την οστεοπόρωση

Πώς φτιάχνεται

Στην απλούστερη μορφή του, ο τραχανάς μπορεί να γίνει βράζοντας τους αποξηραμένους, ζυμωμένους κόκκους σε νερό, ζωμό ή γάλα. Μπορούν να προστεθούν και άλλα συστατικά για γεύσεις όπως σάλτσες ντομάτας, λαχανικά, τυρί φέτα, μπαχαρικά και βούτυρο για να απολαύσετε μια πιο βαθιά και σύνθετη γεύση. Μόλις ετοιμαστεί, αυτό το πιάτο μπορεί να συνοδευτεί με πιάτο με κρέας ή λαχανικά. Η συνταγή ποικίλλει ανάλογα με την περιοχή στην οποία παρασκευάζεται. Αγαπάμε τον Τραχανά, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Είναι εύκολο να το φτιάξετε και γεμάτο διατροφικά οφέλη για την υγεία. Γιατί να μην το δοκιμάσετε σήμερα;