Επειδή το καλοκαίρι μπήκε και η υψηλές θερμοκρασίες είναι θέμα χρόνου να ξεκινήσουν, σας βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε μία αναλυτική εκτέλεση για το πως να φτιάξετε την πιο ωραία, δροσερή και το κυριότερο πεντανόστιμη πατατοσαλάτα με τόνο και σάλτσα όπου θα σας χορτάσει χωρίς να σας βαρύνει.
Υλικά για την πατατοσαλάτα
- Φιλέτο σολομού, αφαιρέθηκαν τα οστά από το ψάρι
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα
- 1 κιλό πατάτες
- 250 γραμμάρια φασόλια
- 2 κουταλάκια του γλυκού κρασιού
- 2 ντομάτες, σε κύβους
Υλικά για την σάλτσα
- 2 κουταλιές μαγιονέζα μειωμένου λίπους
- 2 κουταλιές γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- χυμό λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
- ¼ – ½ καπνιστή πάπρικα
- Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Οδηγίες εκτέλεσης
- Κόψτε το σολομό σε 3-4 κομμάτια και τοποθετήστε το σε μια ανθεκτική πλαστική σακούλα. Πιέστε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα και στη συνέχεια τοποθετήστε τη σφραγισμένη σακούλα στο ψυγείο και αφήστε να μαρινάρετε για περίπου μία ώρα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 390 ° . Τακτοποιήστε το σολομό από την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω σε ένα δίσκο με επίστρωση από αλουμινόχαρτο και ψιλοκόψτε με οποιαδήποτε από την υπόλοιπη μαρινάδα και αλατοπίπερο. Ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει λίγο.
- Κόψτε τις πατάτες σε κύβους 2-3 εκατοστών. Βράστε απαλά σε μια μεγάλη κατσαρόλα ελαφρώς αλατισμένου νερού για περίπου 12-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια προσθέστε φασόλια και μαγειρέψτε για περίπου 5 ακόμη λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό και στη συνέχεια επιστρέψτε στο δοχείο και προσθέστε ξύδι.
Οδηγίες εκτέλεσης σάλτσας
- Συνδυάστε όλα τα συστατικά (εκτός από το πιπέρι και το αλάτι) σε ένα μικρό μπολ και ανακατέψτε. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε ντομάτες στο μείγμα πατάτας και στη συνέχεια προσθέστε τα τρία τέταρτα του σολομού. Ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε απαλά για να το συνδυάσουμε. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος ή μια πιατέλα και ξεφλουδίστε τον υπόλοιπο σολομό από πάνω.