Διατροφή

Διατροφή: Φτιάξτε μανιταρόπιτα για ένα καταπληκτικό brunch!

Διατροφή: Φτιάξτε μανιταρόπιτα για ένα καταπληκτικό brunch!
Διατροφή: Ενώ οι αλμυρές πίτες είναι τυπικό φαγητό σε παμπ, μπορείτε επίσης να σερβίρετε μανιταρόπιτα ως μέρος ενός brunch.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η μανιταρόπιτα είναι ένα ανακουφιστικό και ευέλικτο πιάτο που φτιάχνεται από μια νιφάδα, βουτυρωτή κρούστα γεμάτη με ένα μείγμα άγριων και λευκών μανιταριών. Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το πιάτο με σπιτική ζύμη πίτας ή να επιταχύνετε τα πράγματα με σφολιάτα που αγοράσατε από το κατάστημα. Ενώ οι αλμυρές πίτες είναι τυπικό φαγητό σε παμπ, μπορείτε επίσης να σερβίρετε μανιταρόπιτα ως μέρος ενός brunch.


Συνταγή μανιταρόπιτας για όλα τα γούστα!

Συστατικά συνταγής:

  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο, χωρισμένο
  • 1 ½ κιλό μανιτάρια baby bella (crimini), κομμένα σε φέτες
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο γλυκό κρεμμύδι
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 5 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ¼ φλιτζάνι Ζωμός κοτόπουλου
  • ⅓ φλιτζάνι κρασί Marsala
  • 2 κουταλιές της σούπας μισή-μισή
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
  • 1 συσκευασία παγωμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
  • 1 αυγό, χτυπημένο

Οδηγίες παρασκευής

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C. Ψεκάστε ένα πιάτο πίτας 9 ιντσών με μαγειρικό σπρέι χωρίς λιπαρά.

Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν τα υγρά από τα μανιτάρια, περίπου 10 λεπτά. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το θυμάρι και σιγοβράστε για 2 λεπτά.

Λιώστε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ξεχωριστή κατσαρόλα. Χτυπάτε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, το Marsala και το μισό-μισό, ανακατεύοντας μέχρι η σάλτσα να γίνει λεία και να πήξει, περίπου 3 λεπτά. Η σάλτσα πρέπει να είναι πολύ πηχτή. Αλατοπιπερώνετε με αλάτι και πιπέρι.

Μεταφέρετε το μείγμα των μανιταριών στο μείγμα ζωμού σάλτσας. Ανακατέψτε καλά.

Ανοίγετε ένα φύλλο σφολιάτας για να χωρέσει το πιάτο της πίτας. Πιέστε ομοιόμορφα στον πάτο και τις πλευρές του πιάτου της πίτας. κόψτε την περίσσεια ζύμης. Ρίχνετε με κουτάλι το μείγμα των μανιταριών στο κέλυφος της ζύμης.

Ανοίγετε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, και το τοποθετείτε από πάνω. Κόψτε την περίσσεια και πτυχώστε την άκρη για να σφραγιστεί. Κόψτε μερικές σχισμές στην κορυφή για να βγαίνει ο ατμός. Αλείφετε την κορυφή της πίτας με το χτυπημένο αυγό.

Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει και το μείγμα των μανιταριών να ροδίσει, περίπου 40 λεπτά. Αφήνετε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν τη σερβίρετε.

Καλή σας όρεξη!!!