Αν ψάχνετε να βρείτε πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη πίτα για όλη την οικογένεια, σας έχουμε τη λύση! Δεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από τη πίτα με κοτόπουλο, μανιτάρια και σφολιάτα! Αποτελεί μία συνταγή που μπορεί να γίνει εύκολα το μεσημεριανό σας, το βραδινό σας το σνακ σας για τη δουλειά και το σχολείο. Είναι αλήθεια ότι όλα τα παιδιά τρελαίνονται για τις σπιτικές πίτες, επομένως είναι σίγουρη η επιτυχία αυτής της συνταγής!
Πίτα σφολιάτας με κοτόπουλο και μανιτάρια
Συστατικά συνταγής:
- 1 κ.σ. φυτικό έλαιο
- 8 μπούτια κοτόπουλου χωρίς δέρμα
- 8 φέτες καπνιστό μπέικον, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και κομμένο σε φέτες
- 250γρ μανιτάρια
- 1 χούφτα κλωνάρια θυμαριού
- 2 κ.σ. απλό αλεύρι
- 400ml ζωμό κοτόπουλου
- 200ml γάλα
- 500γρ συσκευασία φρέσκια σφολιάτα, ή κατεψυγμένη και αποψυγμένη
- 1 αυγό, χτυπημένο
Μέθοδος παρασκευής πίτας:
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Αλατοπιπερώνουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τηγανίζουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα περιστασιακά. Μπορεί να χρειαστεί να το κάνουμε αυτό σε δύο παρτίδες, ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού σας.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και βάζουμε τα κομμάτια μπέικον στο τηγάνι. Τηγανίζουμε για 5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και τα κλωνάρια θυμαριού και τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για άλλα 3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να χρωματίζονται τα κρεμμύδια. Βάζουμε το αλεύρι στο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Με το τηγάνι στη φωτιά, ανακατεύουμε σταδιακά ή χτυπάμε τον ζωμό κοτόπουλου, ακολουθούμενο από το γάλα και στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι.
- Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί (περίπου 20 x 30εκ.) που έχουμε βάλει το φύλλο σφολιάτας και αφήνουμε να κρυώσει.
- Θερμαίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, κυλάμε τη ζύμη. Κόβουμε μια μεγάλη λωρίδα τόσο πλατιά όσο το χείλος του ταψιού πίτας και, χρησιμοποιώντας λίγο από το χτυπημένο αυγό, στερεώνουμε στην άκρη του ταψιού. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το υπόλοιπο της ζύμης πάνω από την πίτα, χρησιμοποιώντας τον πλάστη για να βοηθήσουμε. Πιέστε απαλά τις άκρες με τα δάχτυλά σας και κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε ελαφρά με το αυγό για να γλασάρει και ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει η ζύμη και να ροδίσει.