Κρεμώδη ζυμαρικά με τόνο στο φούρνο. Ο αρακάς και το γλυκό καλαμπόκι σε μια υπέροχη κρεμώδη, τυρώδη σάλτσα. Είναι ένα εύκολο γεύμα που αρέσει σε όλους, φτιαγμένο με υλικά που μπορεί να έχεις ήδη στο ντουλάπι της κουζίνας σου!
Ζυμαρικά με τόνο
Συστατικά συνταγής:
- 600 γρ ριγκατόνι
- 50 γρ βούτυρο
- 50 γρ αλεύρι απλό
- 600 ml γάλα
- 250 γρ δυνατό τσένταρ, τριμμένο
- 2 x 160 g κουτάκια τόνου σε νερό, στραγγισμένα
- 330γρ κονσέρβα γλυκό καλαμπόκι, στραγγισμένο
- μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
Μέθοδος παρασκευής:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
- Βράζουμε 600 γρ ριγκατόνι για 2 λεπτά λιγότερο από ό,τι αναφέρεται στη συσκευασία.
- Για να φτιάχνουμε τη σάλτσα, λιώστε 50 γρ βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε με 50 γρ αλεύρι.
- Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε σταδιακά με 600 ml γάλα για να φτιάξετε μια πηχτή λευκή σάλτσα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε όλα εκτός από μια χούφτα από τα 250 γρ τριμμένο τσένταρ.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε με τη λευκή σάλτσα, δύο στραγγισμένες κονσέρβες τόνου των 160 γρ., ένα στραγγισμένο κουτάκι γλυκό καλαμπόκι 330 γρ. και μια μεγάλη χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό και μετά αλατοπιπερώνουμε.
- Μεταφέρουμε σε ταψί και βάλτε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τσένταρ.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι το τυρί από πάνω να ροδίσει και να αρχίσει να ροδίζει.
Καλή μας όρεξη!!!