Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ζυμαρικά με πέστο από κάσιους

Διατροφή: Δημιουργήστε ζυμαρικά με πέστο από κάσιους
Διατροφή: Το πέστο μπορεί να διατηρηθεί για μια εβδομάδα στο ψυγείο και ακόμη περισσότερο στην κατάψυξη. Φροντίστε να σπρώξετε την πάστα πέστο κάτω από το ελαιόλαδο, για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα.

Το πέστο μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε ζυμαρικά, σαλάτες, ως ντιπ – είναι ένα χρήσιμο καρύκευμα που μπορείτε να το έχετε! Το κλασικό πέστο απαιτεί βασιλικό και κουκουνάρι. Αν δεν έχετε κουκουνάρι, χρησιμοποιήστε ψητά κάσιους, που παρεμπιπτόντως είναι αγαπημένο σνακ πολλών.

Ζυμαρικά με πέστο κάσιους

Συστατικά συνταγής:

  • 2 μερίδες ζυμαρικά
  • 1-2 κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών
  • Γαρνίρουμε με περισσότερη παρμεζάνα

Σάλτσα πέστο:

  • 1/4 φλιτζάνι ή περίπου 50 γραμμάρια καβουρδισμένα κάσιους
  • 2 χύμα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κγ μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με επιπλέον

Παρασκευή συνταγής:

  • Προσθέστε πρώτα τα κάσιους στο μπλέντερ.
  • Μόλις τα κάσιους θρυμματιστούν, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι.
  • Ανάβετε το μπλέντερ και ρίχνετε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Περιοδικά ανακατεύετε το μπλέντερ και συνεχίζετε να χτυπάτε και ρίχνετε ελαιόλαδο. Μόλις πάρετε μια πάστα πέστο, τελειώσατε!
  • Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σε al dente. Κρατήστε μερικές κουταλιές της σούπας από το νερό των ζυμαρικών ή το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  • Προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα πέστο σε ένα μπολ. Είναι καλύτερο να δουλέψετε 1-2 μερίδες ζυμαρικών τη φορά.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά στο μπολ, μαζί με μια-δυο κουταλιές της σούπας νερό ζυμαρικών. Συνεχώς ρίχνετε τα ζυμαρικά μέσα στο μπολ, μέχρι να πάρετε ένα ωραίο, λαχταριστό ζυμαρικό. Γαρνίρετε με περισσότερη παρμεζάνα – σερβίρετε αμέσως!

Καλή απόλαυση!!!