Όταν πρόκειται για το οικογενειακό δείπνο της εβδομάδας, αυτό είναι που ονειρευόμαστε! Είναι απλό φαγητό, κρεμώδες και τόσο ικανοποιητικό! Δημιουργήστε αυτό το τόσο νόστιμο και γευστικό κοτόπουλο που θα τρελάνει τους πάντες!
Κρεμώδες κοτόπουλο με παρμεζάνα
Συστατικά συνταγής:
1/2 γ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 γ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, μοιρασμένη
1 κουτ. σκόνη σκόρδου
Ξύσμα από 1/2 λεμόνι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κ.γ. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 γ. baby σπανάκι
1 γ. κρέμα γάλακτος
2/3 γ. ζωμό κοτόπουλου με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες και κομμένο στη μέση
1/4 γ. φρέσκο βασιλικό σε λεπτές φέτες
Παρασκευή συνταγής
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο πιάτο, συνδυάστε το αλεύρι με 1/4 φλιτζάνι παρμεζάνα, σκόνη σκόρδου και ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε γενναιόδωρα και ανακατεύουμε καλά με ένα πιρούνι. Περιχύνετε κάθε στήθος κοτόπουλου από όλες τις πλευρές με το μείγμα αλευριού. Αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να γυαλίσει αλλά να μην καπνίσει. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει, για 6 λεπτά. Αναποδογυρίζετε και μαγειρεύετε μέχρι να ροδίσει η αντίθετη πλευρά, περίπου 6 λεπτά ακόμα. Βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε στην άκρη.
Βήμα 3
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτετε το βούτυρο στο τηγάνι. Όταν λιώσει το βούτυρο προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να μυρίσει, περίπου 1 λεπτό. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε περισσότερο. Ανακατεύετε να ενωθούν. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού και αφήστε να σιγοβράσει και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει ελαφρά, 3 με 4 λεπτά. Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο, 5 με 6 λεπτά ακόμα.
Βήμα 4
Όταν ψηθεί το κοτόπουλο, αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά και γαρνίρετε με βασιλικό πριν το σερβίρετε.