Μία πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια αποτελεί ένα χορταστικό πιάτο που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια! Είναι ένα γεύμα που μπορεί να καταναλωθεί εύκολα και την επόμενη ημέρα!!!
Πίτα με κοτόπουλο και μανιτάρια
Συστατικά συνταγής:
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 κλωναράκια θυμάρι, φύλλα μαζεμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
350 γραμμάρια στήθη κοτόπουλου, κομμένα σε μικρά κομμάτια
250 γρ μανιτάρια κάστανο, κομμένα σε φέτες
300 ml ζωμός κοτόπουλου
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα ολικής αλέσεως
100 γρ λάχανο
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ, ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό
Συσκευασία σφολιάτας 375 γρ., τυλιγμένη σε κύκλο ελαφρώς μεγαλύτερο από το πιάτο σας
1 κρόκο αυγού, για γλάσο
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε ½ κουταλιά της σούπας λάδι σε απαλή φωτιά σε ένα πυρίμαχο σκεύος κατσαρόλας. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Σκορπίζουμε πάνω από το θυμάρι και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το κοτόπουλο, τσιγαρίζοντας μέχρι να ροδίσει αλλά να μην ψηθεί τελείως. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το υπόλοιπο λάδι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέστε το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το λάχανο και αλατοπιπερώστε καλά. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο.
ΒΗΜΑ 3
Αποσύρουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι της σφολιάτας, πιέζοντας στα πλαϊνά της κατσαρόλας. Κόβουμε ένα σταυρό στο κέντρο και γλασάρουμε με το αυγό. Ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η ζύμη.