Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα ζεστό ρωσικό πιάτο με μανιτάρια!
Διατροφή: Τα μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τους χορτοφάγους για ένα πλούσιο και φθηνό οικογενειακό γεύμα.


Αυτό το παραδοσιακό ρωσικό πιάτο δεν είναι λιγότερο ικανοποιητικό χωρίς το κρέας – στην πραγματικότητα τα μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τους χορτοφάγους μετά από ένα πλούσιο και φθηνό οικογενειακό γεύμα.


Μανιτάρια Stroganoff

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 300 γρ μανιτάρια ανάμεικτα, ψιλοκομμένα
  • 150 ml ζωμός βοείου κρέατος ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα, ή εναλλακτική για χορτοφάγους
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος μισή λιπαρή
  • μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 250 g πουγκί μαγειρεμένο άγριο ρύζι

Μέθοδος Παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2
Προσθέτουμε την πάπρικα και το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά.

ΒΗΜΑ 3
Ρίχνουμε το ζωμό και τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει βράση, αφήνουμε να φυσαλίσει για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, μετά σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού. Βεβαιωνόμαστε ότι το τηγάνι δεν είναι σε φωτιά, διαφορετικά μπορεί να σπάσει η σάλτσα.

ΒΗΜΑ 4
Ζεσταίνουμε το άγριο ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, μετά ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με το στρογκανόφ.