Αυτό το παραδοσιακό ρωσικό πιάτο δεν είναι λιγότερο ικανοποιητικό χωρίς το κρέας – στην πραγματικότητα τα μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τους χορτοφάγους μετά από ένα πλούσιο και φθηνό οικογενειακό γεύμα.
Μανιτάρια Stroganoff
Συστατικά:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα γλυκιά
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 300 γρ μανιτάρια ανάμεικτα, ψιλοκομμένα
- 150 ml ζωμός βοείου κρέατος ή λαχανικών με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
- 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα, ή εναλλακτική για χορτοφάγους
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος μισή λιπαρή
- μικρό ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένο
- 250 g πουγκί μαγειρεμένο άγριο ρύζι
Μέθοδος Παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και μαλακώνουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέτουμε την πάπρικα και το σκόρδο και στη συνέχεια μαγειρεύουμε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 5 λεπτά.
ΒΗΜΑ 3
Ρίχνουμε το ζωμό και τη σάλτσα. Αφήνουμε να πάρει βράση, αφήνουμε να φυσαλίσει για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα, μετά σβήνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος και το μεγαλύτερο μέρος του μαϊντανού. Βεβαιωνόμαστε ότι το τηγάνι δεν είναι σε φωτιά, διαφορετικά μπορεί να σπάσει η σάλτσα.
ΒΗΜΑ 4
Ζεσταίνουμε το άγριο ρύζι ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας, μετά ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε με το στρογκανόφ.