Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα πορτογαλικό πιάτο με πάπια και ρύζι
Διατροφή: Αν έχετε όρεξη για μία διαφορετική συνταγή, δημιουργήστε πάπια με ρύζι.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Αυτή είναι μια εκδοχή του κλασικού πορτογαλικού πιάτου με πάπια και ρύζι, που χρησιμοποιεί το αρωματικό, λιπαρό ζωμό από την πάπια για να μαγειρέψει το ρύζι.


Πάπια με ρύζι

Συστατικά συνταγής:

  • 1 ολόκληρη πάπια, κομμένη από το περιττό λίπος και αρθρωμένη
  • μικρό πακέτο κόλιανδρο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλωναράκι θυμάρι
  • 1 αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 πράσο (μόνο πράσινη κορυφή, κρατήστε το λευκό μέρος για το ρύζι)
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 καρότο
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και χυμωμένο

Για το ρύζι

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • κρατημένο λευκό μέρος του πράσου
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 250 γρ ρύζι μπασμάτι
  • 100 γρ chorizo σε κυβάκια
  • φύλλα μέντας ή κόλιανδρου, για το σερβίρισμα
  • σαλάτα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Βάζουμε την πάπια στο μεγαλύτερο ταψί σας, καλύψτε με νερό και προσθέτουμε τον κόλιανδρο, τη δάφνη, το θυμάρι, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κορυφή του πράσου, το κρεμμύδι, το καρότο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ένα τρίψιμο μαύρο πιπέρι. Τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση, αφαιρώντας τυχόν υπολείμματα από την επιφάνεια. Χαμηλώνουμε ελαφρώς τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά, στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την πάπια να κρυώσει μέσα στο ζωμό για 15 λεπτά. Στραγγίζουμε τον ζωμό από την πάπια, κρατώντας τον για να ψηθεί το ρύζι. Αφήνουμε την πάπια να ξεκουραστεί μέχρι να κρυώσει αρκετά για να τη χειριστούμε και μετά ψιλοκόβουμε το κρέας μακριά από τα κόκαλα.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Για να φτιάξουμε το ρύζι, ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και το σκόρδο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και να αρωματίσουν. Προσθέτουμε το ρύζι και τηγανίζουμε για 5 λεπτά ή μέχρι οι κόκκοι να γίνουν χρυσοί και τραγανοί και να κολλήσουν στο τηγάνι. Προσθέτουμε 400 ml από το ζωμό πάπιας και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, σκεπασμένο, χωρίς να ανακατεύουμε, ή μέχρι να φουσκώσει και να στεγνώσει το ρύζι.

ΒΗΜΑ 3

Ανακατεύουμε το κρέας πάπιας και το χυμό πορτοκαλιού μέσα από το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και μετά μεταφέρουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί ή κατσαρόλα. Γεμίζουμε με το chorizo και τοποθετούμε το σε ψηλό ράφι στο φούρνο για να ψηθεί για 20-25 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να γίνει τραγανό και χρυσαφί. Γαρνίρουμε με φύλλα κόλιανδρου ή μέντας και σερβίρουμε με σαλάτα, αν θέλουμε.