Διατροφή

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα νόστιμο δείπνο με υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο σας!

Διατροφή: Δημιουργήστε ένα νόστιμο δείπνο με υλικά που έχετε ήδη στο ψυγείο σας!
Διατροφή: Εάν έχετε φίλους που έρχονται για δείπνο, αλλά δεν έχετε όρεξη να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα, δημιουργήστε ένα υπέροχο φαγητό.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Εάν έχετε φίλους που έρχονται για δείπνο, αλλά δεν έχετε όρεξη να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα, δημιουργήστε ένα υπέροχο φαγητό. Αυτή η σούπερ νόστιμη συνταγή ψημένης φέτας θα σας ανταμείψει! Μαγειρεύετε σε χρόνο μηδέν, μπορείτε να το σερβίρετε ως εύκολο ορεκτικό ή ως το κύριο γεύμα και είναι λαχταριστό, ανακουφιστικό και γευστικό.


Φέτα ψημένη

Συστατικά συνταγής:

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, περισσότερο για το ρόφημα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
  • 1 ματσάκι λάχανο, αφαιρούνται τα κοτσάνια και κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
  • 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας, ή σάλτσα Μαρινάρα
  • 1 1/2 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, συν φέτες για το σερβίρισμα
  • 1 μπλοκ φέτας 12 ουγγιών, κομμένο σε σανίδες 1/2 ίντσας
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • ζεστή πίτα ή μπαγκέτα, για το σερβίρισμα

Οδηγίες Παρασκευής:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 10 ή 12 ιντσών κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το λάδι. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και αφήστε τους να ροδίσουν απαλά για ένα ή δύο λεπτά. Προσθέστε το kale σε παρτίδες, αφήνοντας κάθε χούφτα να συρρικνωθεί και να μαραθεί πριν προσθέσετε την επόμενη.

  • Όταν μαραθεί και το τελευταίο λάχανο, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.
  • Βάζετε τις φέτες φέτας στη σάλτσα και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σύρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι να μαλακώσει η φέτα, περίπου 15 λεπτά. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σερβίρετε με ζεστή πίτα και φέτες λεμονιού.