Εάν έχετε φίλους που έρχονται για δείπνο, αλλά δεν έχετε όρεξη να περάσετε όλη την ημέρα στην κουζίνα, δημιουργήστε ένα υπέροχο φαγητό. Αυτή η σούπερ νόστιμη συνταγή ψημένης φέτας θα σας ανταμείψει! Μαγειρεύετε σε χρόνο μηδέν, μπορείτε να το σερβίρετε ως εύκολο ορεκτικό ή ως το κύριο γεύμα και είναι λαχταριστό, ανακουφιστικό και γευστικό.
Φέτα ψημένη
Συστατικά συνταγής:
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, περισσότερο για το ρόφημα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
- 1 ματσάκι λάχανο, αφαιρούνται τα κοτσάνια και κομμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας, ή σάλτσα Μαρινάρα
- 1 1/2 φλιτζάνι βρασμένα ρεβίθια, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού, συν φέτες για το σερβίρισμα
- 1 μπλοκ φέτας 12 ουγγιών, κομμένο σε σανίδες 1/2 ίντσας
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- ζεστή πίτα ή μπαγκέτα, για το σερβίρισμα
Οδηγίες Παρασκευής:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 10 ή 12 ιντσών κατάλληλο για φούρνο σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το λάδι. Προσθέστε τους σπόρους κύμινου και αφήστε τους να ροδίσουν απαλά για ένα ή δύο λεπτά. Προσθέστε το kale σε παρτίδες, αφήνοντας κάθε χούφτα να συρρικνωθεί και να μαραθεί πριν προσθέσετε την επόμενη.
- Όταν μαραθεί και το τελευταίο λάχανο, προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τα ρεβίθια, το χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύετε και αφήνετε να σιγοβράσει.
- Βάζετε τις φέτες φέτας στη σάλτσα και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. Σύρετε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε μέχρι να μαλακώσει η φέτα, περίπου 15 λεπτά. Περιχύνετε με ελαιόλαδο και μια πρέζα νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και σερβίρετε με ζεστή πίτα και φέτες λεμονιού.