Φτιάξτε αυτό το κρεμώδες πιάτο ζυμαρικών με μανιτάρια τις μέρες που χρειάζεστε ένα νόστιμο υδατανθρακικό φαγητό. Κρέμα, παρμεζάνα, λευκό κρασί, ξύσμα λεμονιού και μαϊντανός κάνουν αυτό το πιάτο ένα πλούσιο και γευστικό δείπνο.
Κρεμώδη ζυμαρικά με μανιτάρια
Συστατικά συνταγής:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 250 γρ μανιτάρι κάστανο κομμένο σε φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
- 100 ml λευκό ξηρό κρασί
- 200ml διπλή κρέμα
- 1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα
- 200 γρ παρμεζάνα (ή εναλλακτική για χορτοφάγους), τριμμένη, συν επιπλέον για σερβίρισμα
- 300 γρ ταλιατέλες ή λιγκουίνι
- ½ μικρό ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Μέθοδος παρασκευής
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μέτρια κατσαρόλα. Τηγανίζουμε το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο.
ΒΗΜΑ 2
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε το να σιγοβράσει, μειώνουμε τα υγρά στο μισό.
Προσθέτουμε τη διπλή κρέμα και αφήνουμε να σιγοβράσει, μετά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα. Αλατοπιπερώνουμε και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
ΒΗΜΑ 4
Εν τω μεταξύ, μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Κρατάμε 100 ml από το νερό των ζυμαρικών. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την κρεμώδη σάλτσα και αρκετό από το νερό που κρατήσαμε για να χαλαρώσουν. Ανακατεύουμε με τον μαϊντανό, χωρίζουμε σε μπολ και προσθέτουμε επιπλέον τυρί, αν θέλουμε.