Διατροφή

Διατροφή: Δημιούργησε το πιο νόστιμο μοσχαράκι λεμονάτο

Διατροφή: Δημιούργησε το πιο νόστιμο μοσχαράκι λεμονάτο
Διατροφή μοσχαράκι λεμονάτο: Μια κλασική ελληνική συνταγή στιφάδου που σίγουρα φέρνει πίσω τις παιδικές αναμνήσεις σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα τέλεια μαγειρεμένο στιφάδο για ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια κλασική ελληνική συνταγή στιφάδου που σίγουρα φέρνει πίσω τις παιδικές αναμνήσεις σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα τέλεια μαγειρεμένο στιφάδο για ένα μεγάλο οικογενειακό δείπνο. Και αυτή η παραδοσιακή ελληνική συνταγή μπορεί να εντυπωσιάσει τα πλήθη! Είναι μία απλή προετοιμασία, η οποία αποτελεί μέρος της ελληνικής κουζίνας, δεν αφαιρεί τίποτα από την εξαιρετική γεύση της. Για να προετοιμάσετε αυτή την εξαιρετικά εύκολη ελληνική συνταγή το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να βάλετε όλα τα συστατικά μαζί και να αφήσετε τη κατσαρόλα να κάνει τα υπόλοιπα!


Μοσχαράκι λεμονάτο για όλη την οικογένεια

Υλικά συνταγής:

  • 1-1,2 κιλά βραστό βόειο κρέας
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • χυμό από 3 λεμόνια
  • 2 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής:

  • Για να προετοιμάσετε αυτή την συνταγή, ξεκινήστε κόβοντας το βόειο κρέας σε κομμάτια. Σκουπίστε το κρέας με χαρτοπετσέτες. Ζεσταίνετε το 1/2 του φλιτζανιού ελαιόλαδου σε ένα τηγάνι, προσθέστε το μοσχάρι και σοτάρετε (σε δυνατή φωτιά), μέχρι να ροδίσει το κρέας και να τραγανίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Ρίξτε το κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη και αρκετό ζεστό νερό για να καλύψετε το κρέας. Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε με το καπάκι για τουλάχιστον 1-1,5 ώρα.
  • Σερβίρετε με πουρέ πατάτας, ρύζι μπασμάτι ή τηγανητές πατάτες.

Απολαύστε!