Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Τα ωμέγα-3 έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων . Είναι επίσης σημαντικά για την προγεννητική ανάπτυξη σε μωρά. Η American Heart Association (AHA) συνιστά την κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, ιδιαίτερα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα στη λίμνη, οι σαρδέλες και ο τόνος αλκακόρ, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3.


Σολομός από την Αλάσκα

  • Υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με το αν ο άγριος σολομός ή ο σολομός εκτροφής είναι η καλύτερη επιλογή.
  • Ο σολομός εκτροφής είναι σημαντικά φθηνότερος, αλλά μπορεί να περιέχει λιγότερα ωμέγα-3 και λιγότερες βιταμίνες και μέταλλα, ανάλογα με το αν είναι ενισχυμένο ή όχι.
  • Ο σολομός είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή σας συνολικά, αλλά εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, επιλέξτε την άγρια ​​ποικιλία. Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή σολομού στη σχάρα με ένα γλυκό-χρωματιστό λούστρο για ένα ορεκτικό που είναι εύκολο να προετοιμαστεί.
Βακαλάος
  • Αυτό το λευκά ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή φωσφόρου , νιασίνης και βιταμίνης Β-12 . Ένα μαγειρεμένο τμήμα 3 ουγγιών περιέχει 15 έως 20 γραμμάρια πρωτεΐνης.
  • Δοκιμάστε μια σάλτσα piccata πάνω από το γάδο για ένα ωραίο συμπλήρωμα, όπως σε αυτή τη συνταγή .
Ρέγγα
  • Ένα λιπαρό ψάρι παρόμοιο με τις σαρδέλες, η ρέγγα είναι ιδιαίτερα καλό καπνιστό. Το καπνιστό ψάρι είναι γεμάτο με νάτριο , οπότε καταναλώστε το με μέτρο.
  • Η ρέγγα μεσογειακού στιλ της Jamie Oliver χρησιμοποιεί τη φρέσκια έκδοση σε αυτήν τη συνταγή .

 Mahi-mahi
  • Ένα τροπικό ψάρι, το mahi-mahi μπορεί να αντέξει σχεδόν σε οποιαδήποτε προετοιμασία. Επειδή ονομάζεται επίσης δελφίνι, μερικές φορές συγχέεται με το δελφίνι των θηλαστικών. Αλλά μην ανησυχείτε, είναι εντελώς διαφορετικοί.
Τόνος
  • Είτε φρέσκο ​​είτε κονσερβοποιημένο, ο τόνος είναι αγαπημένος πολλών. Όταν μαζεύετε φρέσκο ​​τόνο, επιλέξτε ένα κομμάτι που είναι γυαλιστερό και μυρίζει φρέσκο ​​στον ωκεανό. Είναι επίσης εύκολο να προετοιμαστεί ,το μόνο που χρειάζεται είναι μια γρήγορη καύση σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Συνιστάται στα άτομα να περιορίζουν τον κιτρινόπυρο, τον αλκακόρο και τον τόνο ahi λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδράργυρο . Αντί για λευκό, το οποίο είναι αλκακόρ, επιλέξτε “κομμάτι φως” όταν αγοράζετε κονσέρβες τόνου. Ο ελαφρύς τόνος είναι σχεδόν πάντα το είδος χαμηλότερου υδραργύρου που ονομάζεται skipjack.

Ακολουθεί βίντεο για τα ψάρια