Η άνοιξη είναι η τέλεια εποχή για να ανανεώσετε τη διατροφή σας και να νικήσετε την βαρεμάρα. Ένας συνηθισμένος λόγος για την αποτυχία της υγιεινής διατροφής είναι η κούραση από τα τρόφιμα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν απλά κόλπα που βοηθούν να διασφαλίσετε ότι τα γεύματά σας δεν είναι μόνο υγιεινά αλλά και ενδιαφέροντα και νόστιμα. Η εγγεγραμμένη διαιτολόγος, Bianca Tamburello, RDN, συνιστά να εστιάσετε σε τροφές που δεν τρώτε αρκετά συχνά. «Οι περισσότεροι δεν τρώνε τις προτεινόμενες δύο εβδομαδιαίες μερίδες θαλασσινών και 2,5 καθημερινές μερίδες λαχανικών. Η κατανάλωση ποικίλων τροφών είναι σημαντική για να βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά».
Δοκιμάστε ένα νέο πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνες
Ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες σας βοηθά να μείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και προάγει την ανάπτυξη και τη συντήρηση των μυών. αλλά, τα αυγά δεν είναι η μόνη επιλογή πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες. Πειραματιστείτε με νέα πρωινά με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, όπως ένα μπολ με τυρί cottage με φρέσκες ντομάτες, βασιλικό και λίγο βινεγκρέτ βαλσάμικο. Λίγη ώρα;
Οι βάφλες τοστιέρας με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι μια άλλη νόστιμη επιλογή εν κινήσει. Γεμίστε τη βάφλα με φυστικοβούτυρο ή ελληνικό γιαούρτι πλούσιο σε πρωτεΐνες και μια πινελιά σιρόπι για ένα θρεπτικό αλλά παρακμιακό πρωινό. Για τον πιο τολμηρό ουρανίσκο, ένα tofu scramble με μανιτάρια και κουρκουμά είναι ένα αλμυρό πρωινό που συνδυάζεται καλά με το αγαπημένο σας τοστ ολικής αλέσεως και θα σας κρατήσει ικανοποιημένους για ώρες.
Ψήστε με θαλασσινά πλούσια σε θρεπτικά συστατικά αντί για κρέας
Η εποχή του ψησίματος είναι η τέλεια στιγμή για να φάτε περισσότερα θαλασσινά για να ικανοποιήσετε τις συνιστώμενες 2 μερίδες την εβδομάδα και να υποστηρίξετε την υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Υψηλός σε υγιή ωμέγα-3 λιπαρά, βιταμίνη Β12 και σελήνιο, ο σολομός είναι μια από τις πιο πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά επιλογές θαλασσινών. Η Tamburello λέει, «Συνιστώ να επιλέξετε σολομό, επειδή είναι ιδιαίτερα πλούσιος σε σημαντικά ωμέγα-3 λιπαρά και είναι χαμηλός σε υδράργυρο. Είναι ασφαλής για όλη την οικογένεια, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών και των εγκύων γυναικών.»
Ετοιμάστε λαχανικά με τολμηρές γεύσεις
Τα λαχανικά είναι συχνά μια δεύτερη σκέψη στα γεύματα. Κάντε τα λαχανικά ένα από τα πιο συναρπαστικά φαγητά στο πιάτο σας καρυκεύοντας με τολμηρές γεύσεις και χρησιμοποιώντας νέες μεθόδους παρασκευής. Η Tamburello επισημαίνει επίσης ότι «Η κατανάλωση του ουράνιου τόξου είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν επιλέγετε προϊόντα. Το χρώμα των λαχανικών και των φρούτων υποδηλώνει υψηλότερα επίπεδα ορισμένων φυτοθρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων».
Αναζητάτε κάποια έμπνευση; Ετοιμάστε λαχανικά με υλικά γεμάτα γεύση, όπως πράσινα φασόλια σκόρδου-σησαμιού, μπουκιές κολοκυθιού πέστο, ψητά καρότα με θυμάρι ή φτιάξτε το δικό σας dressing σαλάτας με βάση μουστάρδας Dijon. Δοκιμάστε νέες μεθόδους παρασκευής, όπως μπρόκολο τηγανισμένο στον αέρα, σπειροειδή καρότα ή κουνουπίδι με ρύζι.
Οι απλές προσαρμογές είναι βασικές
Το να αλλάξετε ολόκληρη τη ρουτίνα σας αυτή την άνοιξη θα μπορούσε να έχει μπούμερανγκ. Αντίθετα, επιλέξτε 1-3 απλές τροποποιήσεις που ενθαρρύνουν μια πιο ποικίλη διατροφή. Διασκεδάστε με τα φαγητά σας πειραματιζόμενοι με νέες γεύσεις, συνταγές και τεχνικές μαγειρικής που κάνουν τα θρεπτικά τρόφιμα πιο συναρπαστικά. Και θυμηθείτε να απολαύσετε τον ζεστό καιρό! Η περισσότερη δραστηριότητα και τα γεύματα έξω μπορούν να βελτιώσουν τη σωματική και ψυχική σας υγεία.