Διατροφή

Παντζάρια : 5 από τα κυριότερα οφέλη για την υγεία των παντζαριών

Παντζάρια : 5 από τα κυριότερα οφέλη για την υγεία των παντζαριών
Διατροφή: Αυτή η σκουρόχρωμη ρίζα είναι γεμάτη βιταμίνες, φυτικές ίνες και πολλά άλλα

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα παντζάρια είναι ένα από τα λίγα φαγητά που έχουν μοναδικέ ιδιότητες αναφορικά με τα καρδιαγγειακά οφέλη τους για την υγεία. Λόγω ενός συνδυασμού ενώσεων που βρίσκονται στα παντζάρια, είναι σε θέση να ενισχύσουν τη ροή του αίματος, να βελτιώσουν την υγεία των αρτηριών, να υποστηρίξουν χαμηλότερα επίπεδα ομοκυστεΐνης και να μειώσουν την LDL χοληστερόλη.


Πολλά διατροφικά οφέλη

Αν ψάχνετε για κάτι με λίγες θερμίδες αλλά με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, μην ψάξετε πέρα ​​από το ταπεινό παντζάρι. Η προσθήκη παντζαριών στις σαλάτες, τις σούπες και άλλα καθημερινά γεύματα μπορεί να είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσετε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Η συνεχιζόμενη φλεγμονή στο σώμα συνδέεται με πολλές ασθένειες, όπως ο διαβήτης τύπου 2 , η υψηλή αρτηριακή πίεση , οι καρδιακές παθήσεις, το άσθμα και η παχυσαρκία. Ευτυχώς, τα παντζάρια έχουν μια σειρά από αντιφλεγμονώδη οφέλη, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βεταλαΐνες.

Υψηλή σε φυτικές ίνες

Η προσθήκη τεύτλων στη διατροφή σας είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αυξήσετε την πρόσληψη φυτικών ινών. Μόνο ένα φλιτζάνι παντζάρι c περιέχει 3,8 γραμμάρια φυτικών ινών. Τα οφέλη για την υγεία των φυτικών ινών είναι άφθονα. Οι φυτικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος, να μειώσετε τη χοληστερόλη σας και να παραμείνετε τακτικοί.

Υψηλή σε νιτρικά άλατα

Τα παντζάρια περιέχουν νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αρτηριακή πίεση και μπορεί επίσης να βελτιώσει την αθλητική απόδοση και τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Εξαιρετική πηγή καλίου

Τα παντζάρια και τα πράσινα παντζάρια είναι καλή πηγή καλίου. Το κάλιο βοηθά στη δημιουργία πιο εύκαμπτων αιμοφόρων αγγείων για χαμηλότερη αρτηριακή πίεση, προσθέτοντας ένα άλλο όφελος για καρδιαγγειακά και καρδιαγγειακά οφέλη για την υγεία. Όλα αυτά είναι κρίσιμα για την καλή υγεία και όλα προέρχονται από παντζάρια!