Το τυρί κρέμα είναι ένα ευέλικτο συστατικό που μπορεί να μεταμορφώσει μια ποικιλία πιάτων, από ορεκτικά έως επιδόρπια. Μια ξεχωριστή συνταγή που αναδεικνύει τον κρεμώδη, πικάντικο πλούτο του τυριού κρέμα είναι τα κλασικά στήθη κοτόπουλου. Αυτό το πιάτο δεν είναι μόνο νόστιμο αλλά και εντυπωσιακά απλό στην παρασκευή του, καθιστώντας το τέλεια επιλογή τόσο για βραδινά δείπνα όσο και για ειδικές περιστάσεις.
Για να φτιάξετε στήθος κοτόπουλου με τυρί κρέμα, θα χρειαστείτε στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, τυρί κρέμα, σκόρδο, φρέσκα μυρωδικά και λίγο αλάτι και πιπέρι. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 190°C. Όσο ζεσταίνεται ο φούρνος, ετοιμάστε τη γέμιση συνδυάζοντας μαλακό τυρί κρέμα με ψιλοκομμένο σκόρδο και ψιλοκομμένα μυρωδικά όπως μαϊντανό, θυμάρι και σχοινόπρασο. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση.
Στη συνέχεια, ετοιμάστε τα στήθη κοτόπουλου. Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε προσεκτικά μια τσέπη στο πλάι κάθε στήθους, προσέχοντας να μην κόψετε μέχρι το τέλος. Ρίξτε με κουτάλι το μείγμα του τυριού κρέμα σε κάθε τσέπη, φροντίζοντας να κατανεμηθεί ομοιόμορφα. Εάν θέλετε, μπορείτε να ασφαλίσετε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες για να αποτρέψετε τη διαρροή της γέμισης κατά το μαγείρεμα.
Τοποθετούμε τα γεμιστά στήθη κοτόπουλου σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με ελαιόλαδο και τα αλατοπιπερώνουμε. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και η γέμιση να είναι ζεστή και να αφρίσει. Για μια πρόσθετη πινελιά, μπορείτε να πασπαλίσετε τριμμένη παρμεζάνα πάνω από το κοτόπουλο κατά τα τελευταία 10 λεπτά ψησίματος για μια χρυσαφένια, τυρώδη κρούστα.
Σερβίρετε τα στήθη κοτόπουλου με τυρί κρέμα με μια πλευρά λαχανικών στον ατμό ή μια φρέσκια πράσινη σαλάτα για ένα ισορροπημένο γεύμα. Η κρεμώδης γέμιση συνδυάζεται υπέροχα με το τρυφερό, ζουμερό κοτόπουλο, δημιουργώντας ένα πιάτο που σίγουρα θα γίνει αγαπημένο της οικογένειας.!