Και ποιος από εμάς δεν έχει λιγουρευτεί την κλασική αμερικάνικη λιχουδιά!! Τα γνωστά αμερικάνικα cookies με κομματάκια σοκολάτας είναι μία μικρή αμαρτία, που μπορείτε να επιτρέψετε στον εαυτό σας, μετά από μία πολύ κουραστική μέρα. Μπορείτε να τα φτιάξετε είτε πολύ μικρά, σε μπουκίτσες δηλαδή, ώστε να προσέξετε τις θερμίδες που θα καταναλώνετε κάθε φορά , είτε πιο μεγάλα και χορταστικά, για να κερνάτε τους φίλους και γιατί όχι, και τον εαυτό σας! Είναι πραγματικά μία υπέροχη συνταγή με σοκολάτα, με την οποία θα φτιάξετε τραγανά μπισκότα, από τα οποία, δύσκολα θα φάτε μόνο ένα!
Τι θα χρειαστείτε
- 2 1/4 κούπες αλεύρι
- 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
- 1 κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 κούπα βούτυρο
- 3/4 κούπας ζάχαρη λευκή
- 3/4 κούπας ζάχαρη μαύρη ή ακατέργαστη
- 3 βανίλιες ή 2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
- 2 αβγά
- 3-4 σακουλάκια σταγόνες κουβερτούρας
Οδηγίες παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.
- Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μόνο του μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη ζάχαρη
και τη βανίλια. Μόλις γίνει ομοιογενές το μίγμα ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Μετά αρχίζουμε να
προσθέτουμε σιγά σιγά αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας. - Μόλις ομογενοποιηθεί καλά το μίγμα, σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και αρχίζουμε να
σχηματίζουμε τα cookies. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε ποσότητα και την τοποθετούμε στη λαδόκολλα. Δεν έχει σημασία λεπτομέρεια στο σχήμα, καθώς θα λιώσει και θα ανοίξει σε στρογγυλό σχήμα. Αφήνουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους. - Τα βάζουμε στο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν το χαρακτηριστικό χρώμα.
- Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά στη λαδόκολλα να κρυώσουν. Συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες φουρνιές.
Η ποσότητα αυτή μας βγάζει περίπου 60 κομμάτια. Είναι μία συνταγή που πρέπει πραγματικά να δοκιμάσετε. Είναι τα καλύτερα μπισκότα που θα φάτε και δεν θα θελήσετε να αγοράσετε ξανά μπισκότα του εμπορίου για εσάς ή τα παιδιά σας. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!