Τίποτα δεν συγκρίνεται με ένα ζεστό μπισκότο σοκολάτας και ένα κρύο ποτήρι γάλα. Μια υπέροχη αμερικάνικη απόλαυση που έχει κάνει το δρόμο της σε όλο τον κόσμο, αυτό το μπισκότο είναι το επίκεντρο της προσοχής για την Εθνική Ημέρα Μπισκότων Σοκολάτας!
Ιστορία της Εθνικής Ημέρας Μπισκότων με Τσιπ Σοκολάτας
Στα τέλη της δεκαετίας του 1930, η Ruth Wakefield διατηρούσε το εστιατόριο Toll House στη Μασαχουσέτη όταν ανέπτυξε τη συνταγή της για μπισκότα με τσιπ σοκολάτας. Προοριζόμενα να είναι μια απόλαυση που θα συνόδευε το παγωτό, τα μπισκότα φτιάχτηκαν αρχικά με σοκολάτα που κόπηκε στο χέρι σε μικρά κομμάτια. Όταν τα μπισκότα έγιναν δημοφιλή, ο Wakefield πούλησε τη συνταγή στην εταιρεία σοκολάτας Nestle το 1939. Η Nestle κυκλοφόρησε στο εμπόριο τις μπάρες σοκολάτας με τη συνταγή του Wakefield στο πίσω μέρος. Μερικές από τις συσκευασίες περιλάμβαναν ακόμη και ειδικό κόφτη για να διευκολύνει το κόψιμο της σοκολάτας σε κομμάτια!
Η Nestle ξεκίνησε για πρώτη φορά να φτιάχνει κομματάκια σοκολάτας το 1941, έτσι οι άνθρωποι δεν χρειαζόταν πλέον να κόβουν τη δική τους σοκολάτα. Και αντί να είναι κομμάτια σοκολάτας, η σοκολάτα σε σχήμα δακρύου ενσωματώθηκε στα μπισκότα. Ενώ τα τσιπς σοκολάτας είναι κλασικά ημίγλυκα σε γεύση, έχουν εξελιχθεί σταδιακά με την πάροδο του χρόνου σε άλλες γεύσεις, όπως η σοκολάτα γάλακτος, η μαύρη σοκολάτα και η λευκή σοκολάτα. Καραμέλα βουτύρου, καραμέλα, κανέλα, φυστικοβούτυρο, μέντα, εσπρέσο, ακόμα και ροζ και μπλε ριγέ τσιπς “μονόκερου”.
Οι συνταγές για μπισκότα σοκολάτας συνέχισαν να αναπτύσσονται ως αμερικανική παράδοση και έχουν εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο. Έχουν αναπτυχθεί διάφορες παραλλαγές της συνταγής, όπως η παρασκευή τους με πλιγούρι βρώμης για την παροχή ορισμένων πρόσθετων θρεπτικών συστατικών, η προσθήκη M&M για την παρασκευή “μπισκοτάκια τέρας” ή η αλλαγή σε λευκή σοκολάτα και cranberries για μια μοναδική ποικιλία διακοπών. Μέχρι τη δεκαετία του 1980, είχε αναπτυχθεί η ιδέα να τρώμε άψητη ζύμη μπισκότων με τσιπ σοκολάτας. Ενώ υπάρχει κάποια ερώτηση σχετικά με την υγεία αυτής της πρακτικής λόγω των ωμών αυγών (ανάλογα με τη συνταγή), η ζύμη μπισκότων άρχισε να εμφανίζεται και σε άλλα μέρη – ειδικά στο παγωτό.
Η πρώτη εμφάνιση παγωτού με ζύμη μπισκότων σοκολάτας μπορεί να εντοπιστεί στο Ben & Jerry’s Scoop Shop στο Μπέρλινγκτον του Βερμόντ το 1984. Πιστεύεται ότι ήταν μια ανώνυμη πρόταση από τον πίνακα προτάσεων του καταστήματος.