Διατροφή

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο

Cocktail: Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι και δεντρολίβανο
Cocktail: Αυτό είναι ένα κοκτέιλ σε μια συνταγή λεμονάδας που λατρεύουμε. Ο συνδυασμός βοτάνων-καρπουζιού είναι νόστιμος και η φυσική γλυκύτητα του καρπουζιού κρατά χαμηλά την προστιθέμενη ζάχαρη.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Μια ιδανική προσθήκη στα κοκτέιλ σας είναι αυτές οι παγωμένες μαργαρίτες είναι υπέροχα αναζωογονητικές και με τις καλοκαιρινές διακοπές είναι η τέλεια στιγμή για να τις δοκιμάσετε. Για περισσότερη διακόσμηση, μπορείτε να αλατίσετε το χείλος των ποτηριών και να γαρνίρετε με μια φέτα καρπούζι.


Παγωμένη Μαργαρίτα με καρπούζι

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι νερό
  • ⅓ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​δεντρολίβανο
  • 6 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κύβους
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας λευκή ζάχαρη
  • 8 υγρές ουγγιές τεκίλα reposado
  • κλωναράκια δεντρολίβανου για το σερβίρισμα
  • φέτες καρπούζι για το σερβίρισμα

Παρασκευή cocktail:

Βήμα 1: Βάλτε 1 φλιτζάνι νερό και 1/3 φλιτζάνι ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα να βράσουν, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το ψιλοκομμένο δεντρολίβανο. Αφήνετε να βράσει για 1 ώρα.

Βήμα 2: Σουρώνετε το σιρόπι δεντρολίβανου σε ένα μπλέντερ. Προσθέστε το καρπούζι και το χυμό λεμονιού. Πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σουρώνετε το μείγμα λεμονάδας και, στη συνέχεια, παγώνετε σε παγοθήκες μέχρι να στερεοποιηθεί, 8 ώρες ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3: Ανακατεύετε μαζί το αλάτι και την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη σε ένα μικρό ρηχό πιάτο. Βρέξτε ελαφρά τις στεφάνια των 4 ποτηριών με μια υγρή χαρτοπετσέτα. Τυλίξτε τα γυάλινα στεφάνια σε μείγμα αλατιού-ζάχαρης μέχρι να επικαλυφθούν.

Βήμα 4: Δουλεύοντας σε παρτίδες, ανακατέψτε τους μισούς από τους κατεψυγμένους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και 4 ουγγιές τεκίλα σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να λερώσει, προσθέτοντας 1 έως 2 κουταλιές της σούπας νερό όσο χρειάζεται για να βοηθήσετε στην ανάμειξη του μείγματος. Ρίξτε σε έτοιμα ποτήρια. Επαναλάβετε με τους υπόλοιπους κύβους καρπούζι-λεμονάδας και την υπόλοιπη τεκίλα. Γαρνίρετε με κλωναράκια δεντρολίβανου και φέτες καρπούζι.