Διατροφή

Cinnamon Apple Crisp: Μια πεντανόστιμη συνταγή με μήλα

Cinnamon Apple Crisp: Μια πεντανόστιμη συνταγή με μήλα
Cinnamon Apple Crisp: Είτε ψηθούν σε πίτα, είτε σιγοβρασμένα σε σάλτσα, είτε απλά τα απολαμβάνετε φρέσκα, τα μήλα είναι ένα ευέλικτο φρούτο που μπορεί να απογειώσει κάθε πιάτο.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα ανακουφιστικό στο άρωμα των μήλων που διαχέεται στην κουζίνα, υπόσχοντας ζεστασιά και γλυκύτητα σε κάθε μπουκιά. Είτε ψηθούν σε πίτα, είτε σιγοβρασμένα σε σάλτσα, είτε απλά τα απολαμβάνετε φρέσκα, τα μήλα είναι ένα ευέλικτο φρούτο που μπορεί να απογειώσει κάθε πιάτο. Σήμερα, ας εξερευνήσουμε μια συνταγή που γιορτάζει το ταπεινό μήλο σε όλο του το μεγαλείο: Cinnamon Apple Crisp.


Αυτό το Cinnamon Apple Crisp είναι ένα βασικό επιδόρπιο που συνδυάζει την τραγανότητα των μήλων με την τραγανή γεύση μιας βουτυρένιας επικάλυψης, όλα εμποτισμένα με τις ζεστές γεύσεις της κανέλας και της μαύρης ζάχαρης. Αυτό που κάνει αυτή τη συνταγή πραγματικά ακαταμάχητη είναι η απλότητά της. που απαιτεί μόνο μια χούφτα συστατικά, είναι τέλειο τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους αρτοποιούς.

Για να ξεκινήσετε, μαζέψτε τα υλικά σας: 6 φλιτζάνια μήλα κομμένα σε φέτες (ξεφλουδισμένα και ξεφλουδισμένα), 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού, 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη, 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα, 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 1/ 2 φλιτζάνι παλαιομοδίτικη βρώμη, 1/2 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 φλιτζάνι κρύο ανάλατο βούτυρο (κομμένο σε μικρά κομμάτια).

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 175°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε τα κομμένα μήλα με το χυμό λεμονιού, την κρυσταλλική ζάχαρη και την τριμμένη κανέλα μέχρι να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο ταψί 9×13 ιντσών, απλώνοντάς το σε μια ομοιόμορφη στρώση.

Στη συνέχεια, σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, τη βρώμη, την καστανή ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε τα κρύα κομμάτια βουτύρου και χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής για να ενσωματώσετε το βούτυρο μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρό τρίμμα. Πασπαλίστε ομοιόμορφα αυτή την επικάλυψη ψίχουλα πάνω από το μείγμα μήλου.

Ψήνετε το τραγανό μήλο στον προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επικάλυψη και να μαλακώσουν τα μήλα. Σερβίρετε ζεστό, προαιρετικά με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή μια κούκλα σαντιγί για μια επιπλέον απολαυστική απόλαυση.

Με τον απολαυστικό συνδυασμό γλυκών και ξινών γεύσεων, σε συνδυασμό με το ανακουφιστικό άρωμα της κανέλας, αυτό το Cinnamon Apple Crisp είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένο στο ρεπερτόριό σας. Λοιπόν, γιατί να μην αγκαλιάσετε τη γοητεία των μήλων και να χαρίσετε στον εαυτό σας μια γεύση καθαρής ευδαιμονίας;