Διατροφή

Cinamon rolls: Βουτυρένια ρολά κανέλας με καραμέλα ως μια λαχταριστή παραλλαγή σε ένα αγαπημένο γλυκό

Cinamon rolls: Βουτυρένια ρολά κανέλας με καραμέλα ως μια λαχταριστή παραλλαγή σε ένα αγαπημένο γλυκό
Cinamon rolls: Τα ρολά κανέλας είναι μια διαχρονική απόλαυση, συνδυάζοντας απαλή, αφράτη ζύμη με τις πλούσιες, ζεστές γεύσεις κανέλας και ζάχαρης.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα ρολά κανέλας είναι μια διαχρονική απόλαυση, συνδυάζοντας απαλή, αφράτη ζύμη με τις πλούσιες, ζεστές γεύσεις κανέλας και ζάχαρης. Αυτή η συνταγή αναδεικνύει το κλασικό ρολό κανέλας προσθέτοντας ένα παρακμιακό γλάσο καραμέλας, καθιστώντας το μια τέλεια απόλαυση για ειδικές περιστάσεις ή μια απόλαυση Σαββατοκύριακου. Δείτε πώς να φτιάξετε αυτά τα λαχταριστά ρολά καραμέλας κανέλας από την αρχή.


Συστατικά

Για τη ζύμη:

  • 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 συσκευασία (1/4 ουγγιά) ενεργή ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά

Για τη γέμιση κανέλας:

  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένη κανέλα

Για το γλάσο καραμέλας:

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη, συσκευασμένη
  • 1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα παχύρρευστη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι (προαιρετικά)

Οδηγίες

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και το αλάτι. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και το βούτυρο μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το βούτυρο. Προσθέστε σταδιακά το μείγμα του γάλακτος στα ξηρά υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι, ένα φλιτζάνι τη φορά, μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη. Ζυμώνουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί. Το βάζουμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Όσο φουσκώνει η ζύμη, ανακατεύουμε το μαλακωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Αφήνω στην άκρη.

Φτιάχνουμε τα ρολά:
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, την ανοίγουμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε παραλληλόγραμμο. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση κανέλας πάνω από τη ζύμη. Τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά από τη μια άκρη στην άλλη και μετά την κόβουμε σε 12 ίσα κομμάτια. Τοποθετούμε τα ρολά σε ένα λαδωμένο ταψί, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά.

Ψήστε και γλάσο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 190°C. Ψήστε τα ρολά για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν. Κατά το ψήσιμο, ετοιμάστε το γλάσο καραμέλας: Σε μια κατσαρόλα, ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το βούτυρο και την παχύρρευστη κρέμα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και να αφρατέψει. Περιχύνουμε με το γλάσο τα ζεστά ρολά μόλις βγουν από το φούρνο.

Αυτά τα ρολά κανέλας με γλάσο καραμέλας είναι μια νόστιμη ανατροπή σε ένα κλασικό αγαπημένο. Η καραμέλα gooey συμπληρώνει τέλεια τη γλυκιά γέμιση κανέλας, κάνοντάς τα ακαταμάχητα. Απολαύστε τα ζεστά για την καλύτερη εμπειρία!