Το Cherry Clafoutis είναι ένα κλασικό γαλλικό επιδόρπιο που είναι τόσο απλό στην παρασκευή του όσο και νόστιμο. Αυτή η απόλαυση που μοιάζει με κρέμα περιέχει ζουμερά κεράσια τυλιγμένα σε ένα γλυκό, αυγό κουρκούτι. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το υπέροχο γλυκό.
Συστατικά:
- 1 κιλό φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι πλήρες γάλα
- 1/2 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
- 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
- Πρέζα αλάτι
- Ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα
- Βούτυρο για το άλειμμα του πιάτου
Οδηγίες:
Ετοιμάστε τα κεράσια:
Πλένουμε και βγάζουμε τα κεράσια. Αν δεν έχετε κουκούτσι, μπορείτε να τα κόψετε στη μέση και να αφαιρέσετε τα κουκούτσια με ένα μαχαίρι.
Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C). Αλείφουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψί 9 ιντσών (23 εκ.) ή ένα μαντεμένιο τηγάνι.
Φτιάξτε το κτύπημα:
Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την κρυσταλλική ζάχαρη, το αλεύρι, το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε) και μια πρέζα αλάτι. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και αφρό, περίπου 1 λεπτό. Το κουρκούτι πρέπει να είναι παρόμοιο με το κουρκούτι για τηγανίτες σε συνοχή.
Συναρμολογήστε το Clafoutis:
Απλώστε τα κεράσια χωρίς κουκούτσι ομοιόμορφα στον πάτο του έτοιμου ταψιού. Ρίξτε τη ζύμη πάνω από τα κεράσια, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα.
Ψήνω:
Τοποθετήστε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήστε για 45 με 50 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει το clafoutis, να ροδίσει και μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο να βγει καθαρή.
Ψύξτε και σερβίρετε:
Βγάζουμε το κλαφούτι από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Θα ξεφουσκώσει λίγο καθώς κρυώνει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρουμε.
Απολαμβάνω:
Σερβίρετε το clafoutis ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να το απολαύσετε μόνο του ή με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
Αυτό το Cherry Clafoutis είναι τέλειο για ένα καλοκαιρινό επιδόρπιο, αναδεικνύοντας τη φυσική γλυκύτητα των φρέσκων κερασιών. Η ελαφριά, απαλή υφή του σε συνδυασμό με την έκρηξη της γεύσης κερασιού το κάνει μια ακαταμάχητη απόλαυση.