Διατροφή

Cheesecake με γιαούρτι: Δροσερό και ανάλαφρο cheesecake χωρίς πολλές θερμίδες

Cheesecake με γιαούρτι: Δροσερό και ανάλαφρο cheesecake χωρίς πολλές θερμίδες
Cheesecake με γιαούρτι: Όλη η πλούσια και κρεμώδης υφή του cheesecake χωρίς τις θερμίδες μιας ολόκληρης ημέρας σε ένα κομμάτι, σε μια δροσερή συνταγή με γιαούρτι.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Έχεις όρεξη να φτιάξεις ένα δροσερό γλυκό; Εδώ σου έχουμε το καλύτερο! Cheesecake με γιαούρτι! Όλος ο πλούτος και η κρεμώδης υφή του cheesecake χωρίς τις θερμίδες μιας ολόκληρης ημέρας σε ένα κομμάτι! Γιατί προσθέτουμε το γιαούρτι; Μα για να μην έχει πολλά λιπαρά. Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιούμε τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά. Το αποτέλεσμα; Μοναδικό! Το γλυκό μας γίνεται αφράτο, σούπερ κρεμώδες cheesecake. Αυτό θα μας κάνει να θέλουμε να φάμε παραπάνω!


Υλικά συνταγής:

Για τη βάση μπισκότου:

  • 2 κούπες κράκερ
  • ¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 400 γρ. 2% απλό γιαούρτι
  • 450 γρ. τυρί κρέμα με μειωμένα λιπαρά, μαλακωμένο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
  • ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι

Εκτέλεση συνταγής:

1. Τυλίγουμε ένα αλουμινόχαρτο γύρω από το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε για να αποφύγουμε τυχόν διαρροές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε καλά τα ψίχουλα των κράκερ , τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί, πιέζοντας το μείγμα στον πάτο και τουλάχιστον 1 ίντσα προς τα πάνω από τις πλευρές. Μεταφέρουμε την κρούστα στην κατάψυξη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
3. Σε ένα μίξερ, τοποθετούμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Αναμειγνύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες και εντελώς λείο το μείγμα μας, ξύνοντας το κάτω μέρος και τα πλαϊνά όσο χρειάζεται.
4. Ρίχνουμε το έτοιμο μείγμα στην κρούστα και λειαίνουμε την κορυφή.
5. Ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 45-55 λεπτά, μέχρι να δέσει το cheesecake.
6. Τοποθετούμε το ταψί σε μια σχάρα για να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια το τοποθετούμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
7. Σερβίρουμε με οποιαδήποτε από τις προτεινόμενες επικαλύψεις.

Σερβίρισμα:

Θα διαπιστώσεις ότι αυτό το cheesecake έχει καλύτερη γεύση όταν συνδυάζεται με φρούτα (σε αντίθεση με τη σοκολάτα ή την καραμέλα). Επομένως, μπορείς να το συνδυάσεις με τα επόμενα:

  • Μαρμελάδα βατόμουρο
  • Μαρμελάδα φράουλα
  • Σπιτική σαντιγί

Ανακατεύουμε το φρέσκο ​​μούρο της επιλογής σας μαζί με την μαρμελάδα μας (περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα για κάθε φλιτζάνι μούρα). Αφήνουμε το μείγμα να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά, ώστε τα μούρα να απελευθερώσουν λίγο από τους χυμούς τους. Σερβίρουμε! Καλή απόλαυση!