Διατροφή

Cappuccino: Δημιουργήστε ένα απολαυστικό κέικ με γεύση cappuccino

Cappuccino: Δημιουργήστε ένα απολαυστικό κέικ με γεύση cappuccino
Cappuccino: Απολαύστε αυτό το γευστικό κέικ για δεκατιανό ή για απογευματινό και αντικαταστήστε τον καφέ σας με κάτι πιο λαχταριστό!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Επιθυμείτε να δημιουργήσετε ένα γλυκό, το οποίο θα μπορείτε να το γευτείτε ανά πάσα στιγμή; Δοκιμάστε το κέικ cappuccino! Οι περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ κάθε μέρα! Απολαύστε αυτό το γευστικό κέικ για δεκατιανό ή για απογευματινό και αντικαταστήστε τον καφέ σας με κάτι πιο λαχταριστό!


 

Κέικ Cappuccino

Συστατικά συνταγής:

  • βούτυρο σε συσκευασία 250 γρ, μαλακωμένο
  • 250 γρ μαλακή καστανή ζάχαρη συν 2-3 κ.σ
  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 50 γραμμάρια καρύδια, φρυγανισμένα και ψιλοκομμένα (η μηχανή επεξεργασίας τροφίμων είναι η πιο εύκολη), προαιρετικά
  • 200ml πολύ δυνατός καφές (φρεσκός ή με στιγμιαίο), κρύος

Για το γλάσο

  • 500 γραμμάρια μπανιέρα μασκαρπόνε
  • 2 κουταλιές της σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
  • κακάο σε σκόνη ή πίνοντας σοκολάτα για διακόσμηση

Μέθοδος παρασκευής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε 2 φόρμες για σάντουιτς x 20 εκ. και στρώνουμε τους πάτους με λαδόκολλα. Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί με τα ηλεκτρικά χτυπητήρια μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Προσθέτουμε το αλάτι και τα αυγά με μία κίνηση και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε μέσα τα καρύδια (αν χρησιμοποιούμε) και τον μισό καφέ. Ρίχνουμε με κουτάλι το μείγμα στις φόρμες που έχουμε ετοιμάσει και ψήνουμε για 25-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει καλά.

ΒΗΜΑ 2

Αφήνουμε τα κέικ στις φόρμες τους για 5 λεπτά πριν τα γυρίσετε σε σχάρα. Γλυκαίνουμε τον υπόλοιπο καφέ με την επιπλέον ζάχαρη και πασπαλίζουμε 4 κ.σ. πάνω από τα παντεσπάνια. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.

ΒΗΜΑ 3

Όσο κρυώνουν τα κέικ, φτιάχνουμε το frosting. Ρίχνουμε το μασκαρπόνε σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε μέσα τη ζάχαρη και τον υπόλοιπο καφέ μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες. Χρησιμοποιούμε περίπου το μισό γλάσο για να στριμώξουμε τα κέικ μαζί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας μια παλέτα ή ένα μαχαίρι μαχαιροπίρουνων, απλώνουμε το υπόλοιπο γλάσο πάνω από το πάνω μέρος του κέικ. Διακοσμούμε με σκόνη κακάο ή πίνοντας σοκολάτα. Εάν φτιάχνουμε αυτό το κέικ για να το φάμε στο σπίτι, θα διατηρηθεί σκεπασμένο στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.