Τα Cannoli είναι ένα από εκείνα τα νόστιμα ιταλικά επιδόρπια που δεν σκέφτεστε απαραίτητα να φτιάξετε στο σπίτι. Δεν υπάρχει κανόνας που να λέει ότι δεν μπορείτε, φυσικά, αλλά τα κανόλι φαίνονται λίγο πιο τρομακτικά για να τα φτιάξετε από τα cupcakes, τα μπισκότα ή ένα μπολ με παγωτό. Εδώ έρχεται αυτή η δημιουργική συνταγή για cupcakes cannoli, προσφέροντας την τέλεια ισορροπία μεταξύ των διάσημων γεύσεων του αγαπημένου ιταλικού γλυκού και των τεχνικών που είναι πιο γνωστές στους Αμερικανούς οικιακούς αρτοποιούς. Δείτε πώς θα φτιάξετε κάπκεϊκ με γέμιση κανόλι!
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ψιλό θαλασσινό αλάτι
- ½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένη κανέλα, χωρισμένη
- 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο, χωρισμένο
- ¾ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι βουτυρόγαλα
- ¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
- 2 αυγα
- 3 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, χωρισμένο
- 1 ⅓ φλιτζάνια ρικότα, χωρισμένη
- ¼ φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 4 ¼ φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, χωρισμένη
- ½ κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
- ¼ φλιτζάνι μίνι τσιπς σοκολάτας, συν περισσότερα για γαρνίρισμα
Οδηγίες παρασκευής
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180, στρώστε ένα ταψί για 12 μάφινς με επένδυση και τοποθετήστε ένα μεσαίο μπολ στο ψυγείο για να παγώσει.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και το ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Αφήστε στην άκρη.
- Λιώστε ½ φλιτζάνι βούτυρο. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το λιωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το βουτυρόγαλα, το φυτικό λάδι, τα αυγά και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας.
- Προσθέστε τα ξηρά υλικά στα υγρά υλικά και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν, προσέχοντας να μην ανακατευτούν υπερβολικά.
- Μοιράστε το κουρκούτι ομοιόμορφα στο έτοιμο ταψί για μάφιν, γεμίζοντας κάθε φρεάτιο περίπου ⅔ γεμάτο. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 18-20 λεπτά μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο. Αφήνουμε τα cupcakes να κρυώσουν εντελώς.
- Εν τω μεταξύ, τοποθετήστε τη ρικότα σε ένα διχτυωτό σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ και αφήστε τη να στραγγίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Φτιάχνουμε τη γέμιση με κρέμα κανόλι. Προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα στο παγωμένο άδειο μπολ και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Προσθέστε ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε 1 φλιτζάνι στραγγισμένη ρικότα, 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα λεμονιού και το υπόλοιπο ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα. Ρίξτε απαλά τη σαντιγί και τα κομματάκια σοκολάτας μέχρι να ενωθούν.
- Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι ή έναν πυρήνα για cupcake για να κόψετε έναν κύκλο στο κέντρο κάθε κρύου cupcake. Ρίξτε με κουτάλι ή με σωλήνες την κρέμα cannoli σε κάθε cupcake μέχρι να γεμίσει κάθε τρύπα με κρέμα.
- Για να κάνετε τη βουτυρόκρεμα ricotta frosting, προσθέστε το υπόλοιπο ½ φλιτζάνι μαλακωμένο βούτυρο και ⅓ φλιτζάνι ρικότα σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να αφρατέψουν.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη και 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε στο χαμηλό μέχρι να γίνει λείο το γλάσο.
- Γεμίστε με μερικά επιπλέον μίνι κομματάκια σοκολάτας, αν θέλετε, και σερβίρετε.