Δημιουργήστε μια νόστιμη συνταγή για χάμπουργκερ σε στυλ εστιατορίου από άπαχο βοδινό κρέας. Παραλείψτε τα προσυσκευασμένα μπιφτέκια και αφιερώστε τον επιπλέον χρόνο για να φτιάξετε τα δικά σας, και αυτή η μικρή επιπλέον προσπάθεια θα αξίζει τον κόπο!
Απλό και γρήγορο Burger
Συστατικά συνταγής:
- 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά άπαχο (7% λιπαρά)
- 1 μεγάλο αυγό
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- ¼ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού ψιλή αποξηραμένη
- 1 ή 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- Περίπου 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Περίπου 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- 4 ψωμάκια χάμπουργκερ (πλάτος 4 ίντσες)
- Περίπου 1/4 φλιτζάνι μαγιονέζα
- Περίπου 1/4 φλιτζάνι κέτσαπ
- 4 φύλλα μαρουλιού iceberg, ξεπλυμένα και τραγανά
- 1 σφιχτή ώριμη ντομάτα, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
- 4 λεπτές φέτες κόκκινο κρεμμύδι
Οδηγίες Παρασκευής:
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τον κιμά, το αυγό, το κρεμμύδι, την ψίχα ψωμιού, το σκόρδο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθετε το καθένα σε ένα μπιφτέκι πλάτους περίπου 4 ίντσες.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε μια λαδωμένη σχάρα μπάρμπεκιου με ζεστά κάρβουνα ή σε δυνατή φωτιά σε μια σχάρα αερίου. Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια, γυρίζοντάς τα μια φορά, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να μην είναι πλέον ροζ εσωτερικά (κομμένα στη δοκιμή), για 7 έως 8 λεπτά συνολικά. Αφαιρέστε από τη σχάρα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα ψωμάκια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω, στη σχάρα και μαγειρέψτε μέχρι να φρυγανιστούν ελαφρά, 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό.
Βήμα 4
Απλώστε μαγιονέζα και κέτσαπ στο κάτω μέρος του ψωμιού. Προσθέστε το μαρούλι, την ντομάτα, το μπιφτέκι, το κρεμμύδι και αλατοπίπερο κατά βούληση. Τοποθετήστε τα ψωμάκια στη θέση τους.
Καλή σας απόλαυση!!!