Αν ξυπνήσατε αργά και δεν έχετε προλάβει να φάτε πρωινό, σας έχουμε την ιδανική λύση! Δημιουργήστε ένα υπέροχο brunch με αυγά, σπανάκι και ντομάτες. Το πιάτο αυτό παρέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε και θα σας δώσεις και την πρωτεΐνη για να ξεκινήσετε την ημέρα σας.
Εύκολο brunch
Συστατικά συνταγής:
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- πρέζα νιφάδες τσίλι
- 3 x 400 γραμμάρια κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες (ή κανονικές κονσέρβες ψιλοκομμένες ντομάτες με μπλέντερ χειρός ή επεξεργαστή τροφίμων)
- 3 κουταλιές της σούπας πέστο λιαστής ντομάτας (βεβαιωθείτε ότι είναι χορτοφαγικό, αν χρειάζεται)
- 200 γρ σπανάκι, χοντροκομμένο
- 8 αυγά
- 100 γρ ρικότα
- 40 γρ παρμεζάνα ή εναλλακτική χορτοφαγική, ψιλοτριμμένη
- χούφτα φύλλα βασιλικού
- ψωμί κρούστας ή focaccia, για σερβίρισμα
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1
Ζεσταίνουμε το λάδι και τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε μια μεγάλη, ρηχή, πυρίμαχη κατσαρόλα ή τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με μια πρέζα αλάτι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε το σκόρδο και τις νιφάδες τσίλι και τηγανίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Προσθέτουμε τις ντομάτες, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το πέστο. Αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε, ξεσκέπαστο, για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε το σπανάκι και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνουμε τη σχάρα σε υψηλή θερμοκρασία. Κάνουμε οκτώ κενά στη σάλτσα με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και σπάστε από ένα αυγό στο καθένα. Περνάμε τη ρικότα και πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια σέρνουμε κάτω από το ζεστό γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει τα ασπράδια και οι κρόκοι να τρέξουν. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και σερβίρουμε με ψωμί κρούστας για βουρκωμένο.