Ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε αυτό τη βαφλιέρα που έχετε στο ντουλάπι σας. Αυτές οι αέρινες, λεπτές και τραγανές βάφλες είναι τόσο υπέροχες και τόσο απλές για να γίνονται μέρος της ρουτίνας πρωινού του Σαββατοκύριακου.
Κλασική συνταγή για βάφλες
Υλικά συνταγής:
- 1 αυγό
- 225 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλιά της σούπας χρυσή ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
- 250 ml γάλα
- 50 γρ βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο ή φυτικό λάδι
- σιρόπι σφενδάμου και ζάχαρη άχνη, για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Μέθοδος Παρασκευής
ΒΗΜΑ 1
Σπάστε το αυγό (για πιο αφράτες βάφλες, χρησιμοποιήστε μόνο τον κρόκο σε αυτό το στάδιο) σε ένα μεγάλο μπολ και, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και μια γενναιόδωρη πρέζα αλάτι. Προσθέστε τη ζάχαρη, αν τη χρησιμοποιήσετε, και στη συνέχεια χτυπήστε σταδιακά το γάλα και στη συνέχεια το λιωμένο βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθεί. Χτυπάτε τη βανίλια, αν τη χρησιμοποιήσετε. Εάν έχετε επιλέξει να κάνετε πιο αφράτες βάφλες, χτυπήστε ελαφρά το ασπράδι αυγού σε απαλές κορυφές και μετά διπλώστε το απαλά στη ζύμη. Εναλλακτικά, φτιάξτε το κουρκούτι χτυπώντας όλα τα υλικά μαζί χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ ή μπλέντερ χειρός. Μπορεί να γίνει 1-2 ώρες πριν και να παγώσει.
ΒΗΜΑ 2
Ζεσταίνετε μια συσκευή για βάφλες ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, αλείφετε με λίγο λάδι και μετά ρίχνετε αρκετή ζύμη για να καλύψει την επιφάνεια. Μαγειρέψτε ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή (συνήθως 5-6 λεπτά) μέχρι οι βάφλες να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές. Σερβίρετε αμέσως ή κρατάτε ζεστό σε χαμηλό φούρνο όσο φτιάχνετε τα υπόλοιπα. Περιχύστε με σιρόπι σφενδάμου ή πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη, αν θέλετε.
Καλή σας απόλαυση!!!