Η μπανάνα αποτελεί ένα αγαπημένο φρούτο σχεδόν για όλους μας. Το έχουμε εντάξει στην διατροφή μας εδώ και πολλά χρόνια, ιδιαίτερα στην διατροφή των παιδιών, σαν μια γλυκιά εναλλακτική. Παρόλα αυτά, τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια, έχει γίνει αρκετά δημοφιλές και στην διατροφή των ενηλίκων, αφού το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε σμούθις, μπανανόψωμα, μπισκοτάκια χωρίς ζάχαρη και πολλές πολλές ακόμα λιχουδιές, οι οποίες όταν περιέχουν μπανάνα, είναι συνήθως πιο ελαφριές θερμιδικά, αλλά και πιο υγιεινές. Η συνταγή που θα φτιάξουμε σήμερα βέβαια, δεν είναι και τόσο ελαφριά. Ωστόσο, πιστέψτε με, αξίζει τον κόπο! Ας δούμε όμως παρακάτω, πώς ακριβώς θα φτιάξουμε, αυτά τα υπέροχα μαφινς μπανάνας.
Υλικά:
- 1 1/2 κούπα αλεύρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- λίγο αλάτι
- 2 ώριμες μπανάνες
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- 1/3 κούπα καλαμποκέλαιο
- 12 κουταλάκια του γλυκού νουτέλα
Εκτέλεση:
- Λιώνουμε καλά τις μπανάνες, είτε με ένα πιρούνι, είτε στο μούλτι, μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός.
- Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα, το baking και το αλάτι.
- Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε τις λιωμένες μπανάνες, τη ζάχαρη, το αυγό και το καλαμποκέλαιο.
- Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε απαλά, όλα τα υλικά.
- Ετοιμάζουμε τις 12 υποδοχές μιας φόρμας για muffins και μοιράζουμε μέσα το μείγμα.
- Βάζουμε μία κουταλιά του γλυκού νουτέλα στο κάθε muffin.
- Με ένα ξύλινο καλαμάκι, ανακατεύουμε ελαφρά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις πάνω κάτω, για περίπου 15 λεπτά.
- Συμπληρωματικά, θα μπορούσαμε, αφού τα βγάλουμε από τον φούρνο και κρυώσουν, να τα στολίσουμε από πάνω με σαντυγί και χρωματιστή τρούφα!
Έτοιμα τα μαφινς μας! Είναι ένα υπέροχο γλυκό, που θα απολαύσετε και που σίγουρα, δεν θα μείνετε μόνο στο ένα κεκάκι! Άλλωστε, ο συνδυασμός μπανάνας σοκολάτας, είναι κλασικός και όπου και να τον δοκιμάσουμε η γεύση του μας απογειώνει! Καλή επιτυχία λοιπόν και καλή όρεξη!