Αυτά τα μπράουνις μπανάνας είναι ένα αγαπημένο επιδόρπιο που μπορείτε να φτιάξετε με υπερβολικά ώριμες μπανάνες. Είναι απλά στην παρασκευή τους και απολύτως νόστιμα. Η συνταγή γίνεται χρησιμοποιώντας θρυμματισμένες μπανάνες, αναμεμιγμένες σε ένα πλούσιο, υγρό κουρκούτι μπράουνι μπανάνας. Τα μπράουνις είναι μαλακά και γλυκά, ενώ η προσθήκη μπανάνας κάνει την υφή αφράτη. Είναι υγρά και διαρκούν στο ψυγείο έως και 7 ημέρες, ενώ μπορείτε να τα σερβίρετε με μια μπάλα παγωτό ή με κρέμα βανίλιας.
Πώς να φτιάξετε μπράουνις μπανάνας στο σπίτι
Πρώτα απ’ όλα, δείτε τι υλικά θα χρειαστείτε για αυτό το εύκολο και γρήγορο επιδόρπιο:
- 115 γρ. ανάλατο βούτυρο ή άλειμμα ψησίματος
- 220 γρ. άχνη ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 60 γρ. κακάο σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 90 γρ αλεύρι απλό
- 3 ώριμες μπανάνες
Οδηγίες παρασκευής
1. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι (ή στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει) και στη συνέχεια σβήστε τη φωτιά.
2. Ρίξτε τη ζάχαρη στο λιωμένο βούτυρο.
3. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά αφήστε το να κρυώσει ενώ ανακατεύετε τα υπόλοιπα υλικά.
4. Χτυπάτε ελαφρά τα αυγά στον κάδο του μίξερ.
5. Στη συνέχεια προσθέτετε το κακάο, το αλεύρι, τη βανίλια, το αλάτι και τη σόδα.
6. Στη συνέχεια ρίχνετε το μείγμα βουτύρου/ζάχαρης και χτυπάτε να ενωθούν.
7. Στη συνέχεια, σε ένα μπολ ξεφλουδίστε και πολτοποιήστε τις ώριμες μπανάνες σας (χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι για να πολτοποιήσετε).
8. Προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες στο μείγμα του μπράουνι και ανακατέψτε να ενωθούν.
9. Στη συνέχεια, στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο (ή χαρτί ψησίματος) και ρίξτε το μείγμα μπράουνι μπανάνας.
10. Ψήνετε για 30 λεπτά στους 180 C – μετά αφήνετε να κρυώσει πριν κόψετε και σερβίρετε.