Συστατικά
για 10 φέτες
- 3 ώριμες μπανάνες
- 2 αυγά
- ½ φλιτζάνι 2% απλό ελληνικό γιαούρτι( 120 γραμ. )
- ⅓ φλιτζάνι μέλι( 115 γραμ. )
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1 ½ φλιτζάνια αλεύρι σίτου( 195 γραμ. )
- 1 φλιτζάνι βατόμουρο( 100 γραμ. )
Παρασκευή banana bread
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 350˚F (180˚C).
- Σε ένα μεσαίο μπολ, πουρέ μπανάνες. Ανακατέψτε τα αυγά, το γιαούρτι, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μαγειρική σόδα.
- Προσθέστε αλεύρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τα βακκίνια και διπλώστε απαλά στο μείγμα.
- Ρίξτε το κτύπημα σε ένα λαδωμένο ταψί 9 x 5 ιντσών (23 x 13 cm). Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή από τη μέση του ψωμιού. (Οι χρόνοι ψησίματος μπορεί να διαφέρουν, επομένως προσέξτε το ψωμί.)
- Αφήστε το να κρυώσει για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Απολαμβάνω!