Το ψωμί μπανάνας είναι μια από εκείνες τις κλασικές, εξ ολοκλήρου αμερικανικές συνταγές comfort food που γεμίζει όλο το σπίτι ζεστασιά και κάνει τα πάντα καλύτερα. Το μπανανόψωμο είναι μαγικό.
Heallthy banana bread
Συστατικά:
- άλειμμα με χαμηλά λιπαρά, για την κονσέρβα, συν επιπλέον για σερβίρισμα
- 140 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
- 100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ πολτοποιημένη μπανάνα από υπερώριμες μαύρες μπανάνες
- 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι αγαύης
- 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι
- 150 ml κατσαρόλας φυσικό γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
- 25 γραμμάρια πεκάν ή καρύδια ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
Μέθοδος παρασκευής:
ΒΗΜΑ 1: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 140 C. Λαδώνουμε και στρώνουμε μια φόρμα 2 κιλών με λαδόκολλα (αφήστε τη να έρθει 2 εκ. πάνω από την φόρμα). Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, το διττανθρακικό, το μπέικιν πάουντερ και μια πρέζα αλάτι.
ΒΗΜΑ 2: Ανακατεύουμε τις μπανάνες, το σιρόπι, τα αυγά και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε γρήγορα τα στεγνά υλικά, στη συνέχεια ξύνουμε απαλά στη φόρμα και σκορπίζουμε ξηρούς καρπούς, προαιρετικά. Ψήνουμε για 1 ώρα 10 λεπτά – 1 ώρα 15 λεπτά ή μέχρι να βγει το πιρούνι μας καθαρό.
ΒΗΜΑ 3: Τρώμε ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου, με άλειμμα χαμηλών λιπαρών.