Διατροφή

Baba Ganoush: Μια λιβανέζικη συνταγή με μελιτζάνες και ταχίνι

Baba Ganoush: Μια λιβανέζικη συνταγή με μελιτζάνες και ταχίνι
Baba Ganoush: Μια πεντανόστιμη συνταγή από τον Λίβανο με πουρέ μελιτζάνας και ταχίνι, ιδανική για εορταστικά τραπέζια αλλά και για κάθε φορά που θέλετε να εντυπωσιάσετε με τις μαγειρικές σας ικανότητες!

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Επειδή για τις επόμενες μέρες, κάποιοι από εμάς θα έχουμε πολύ κόσμο να μπαινοβγαίνει στο σπίτι μας, λόγω της εορταστικής περιόδου, σκεφτήκαμε ότι ακόμη και αν δεν έχει έρθει κάποιος στο σπίτι μας για φαγητό, όλο και κάποιο μεζέ θα θέλουμε να κεράσουμε παρέα με ένα κρασάκι! Και ποιος δεν θέλει να προσφέρει κάτι εύγευστο και πρωτότυπο με πουρέ μελιτζάνας και ταχίνι; Γιατί μπορεί το Baba Ganoush να μην είναι νέα συνταγή, αλλά σίγουρα είναι ένα πρωτότυπο πιάτο για τη χώρα μας! Σερβίρετε λοιπόν αυτό το αλμυρό πιάτο με πίτες ή πιτάκια ολικής αλέσεως και δείτε πόσο γρήγορα θα εξαφανιστεί από το πιάτο. Η κρεμώδης σύσταση και οι ελκυστικές γεύσεις του θα το κάνουν must στις συγκεντρώσεις σας! 


Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά, τι θα χρειαστείτε για να το φτιάξετε. 

Υλικά:

  •  2 μεγάλες μελιτζάνες (περίπου 2 κιλά)
  •  ½ φλιτζάνι ταχίνι
  •  ½ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  •  6 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  •  2 σκελίδες σκόρδο, σε πάστα
  •  1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  •  Τριμμένο πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση:

  • Αφού τοποθετήσετε τις μελιτζάνες σε ένα  μέτριο ταψί, τρυπήστε τις καλά, είτε με πιρούνι, είτε με καλαμάκι για σουβλάκι και ψήστε τις σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά ή αλλιώς μέχρι να ροδίσει η φλούδα και να μαλακώσει το εσωτερικό.
  • Αφού τελειώσετε με το ψήσιμο, αφήστε τις να κρυώσουν καλά και έπειτα, κόψτε τις στη μέση, μετά κατά μήκος, στραγγίστε τα περιττά υγρά και τέλος καθαρίστε τις από όλους τους σπόρους.
  • Έπειτα με ένα κουτάλι, η με μαχαίρι, αναλόγως τι σας βολεύει καλύτερα, χωρίστε την πέτσα από την ψίχα και βάλτε την στο μούλτι. 
  • Στη συνέχεια, προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε τα πολύ καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν εντελώς. 
  • Γαρνίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω  και σερβίρετε με πίτες ή πιτάκια ολικής αλέσεως ή ψωμί.

Είναι ένας μεζές που άνετα θα συνοδέψει το κρασί σας ή το τσίπουρο και θα εντυπωσιάσει όλους σας τους επισκέπτες με την απλότητα και την υπέροχη γεύση του. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!