Διατροφή

Αυγά συνταγή: Μια πεντανόστιμη και διαφορετική συνταγή με αυγά

Αυγά συνταγή: Μια πεντανόστιμη και διαφορετική συνταγή με αυγά
Αυγά συνταγή: Ένα πεντανόστιμο και διαφορετικό πιάτο που θα καταφέρει να ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο ακόμη και τον πιο απαιτητικό είναι σίγουρα το κρεμώδες σπανάκι με ψημένη φέτα και αυγά.

Ένα πεντανόστιμο και διαφορετικό πιάτο που θα καταφέρει να ικανοποιήσει κάθε ουρανίσκο ακόμη και τον πιο απαιτητικό είναι σίγουρα το κρεμώδες σπανάκι με ψημένη φέτα και αυγά. Είναι πολύ εύκολο στην παρασκευή του και τα συστατικά του τα έχει σίγουρα κάθε ελληνική κουζίνα και κάθε ελληνικό ψυγείο.

Συστατικά:

  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα, θρυμματισμένη
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κύβους
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς

Οδηγίες:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 375°F (190°C) και αλείψτε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, σοτάρετε το ψιλοκομμένο σπανάκι και την κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κύβους στο ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και να μαλακώσει η πιπεριά, περίπου 3-4 λεπτά. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το γάλα, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατέψτε το σοταρισμένο σπανάκι και το μείγμα κόκκινης πιπεριάς, μαζί με τη θρυμματισμένη φέτα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε μέχρι να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά. Ρίξτε το μείγμα των αυγών στο έτοιμο ταψί. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά ή μέχρι να δέσουν τα αυγά και να ροδίσει η κορυφή. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για λίγα λεπτά πριν το κόψουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Αυτό το κρεμώδες ψήσιμο με σπανάκι και αυγό φέτας προσφέρει έναν απολαυστικό συνδυασμό γεύσεων με τον πλούτο της φέτας, τη φρεσκάδα του σπανακιού και τις αλμυρές νότες από σκόρδο και πράσινα κρεμμυδάκια. Αποτελεί μια νόστιμη και θρεπτική επιλογή πρωινού ή brunch, παρέχοντας ένα χορταστικό και γεμάτο πρωτεΐνες ξεκίνημα στην ημέρα σας. Μη διστάσετε να προσαρμόσετε τη συνταγή προσθέτοντας άλλα λαχανικά ή βότανα που ταιριάζουν στις γευστικές σας προτιμήσεις.