Διατροφή

Αυγά μπισκότα: Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;

Αυγά μπισκότα: Ποιον ρόλο παίζουν τα αυγά στο ψήσιμο μπισκότων;
Αυγά μπισκότα: Αν έχετε φτιάξει ποτέ μπισκότα στο σπίτι, τότε ξέρετε ότι σχεδόν κάθε συνταγή απαιτεί αυγά. Γιατί;

Αν έχετε φτιάξει ποτέ μπισκότα στο σπίτι, τότε ξέρετε ότι σχεδόν κάθε συνταγή απαιτεί αυγά. Αλλά αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι η ακριβής λειτουργία που παίζουν τα αυγά στη διαδικασία ψησίματος – γιατί όλες αυτές οι συνταγές μπισκότων απαιτούν αυγά; Ουσιαστικά, τα αυγά περιέχουν βασικά συστατικά που χρειάζονται για το σωστό αποτέλεσμα ενός μπισκότου:

  • το ασπράδι περιέχει πρωτεΐνη και νερό, που θα μαλακώσουν το μπισκότο,
  • ενώ ο κρόκος του αυγού έχει λίπος, που θα εξισορροπήσει τη γεύση.
  • Οι κρόκοι αυγών βοηθούν επίσης να κρατηθούν όλα τα συστατικά μαζί, επομένως, με τα μπισκότα, χρειάζονται για να επιτευχθεί η σωστή συνοχή της ζύμης.
  • Και τα ασπράδια αυγών μπορούν να βοηθήσουν τα μπισκότα σε ένα αφράτο τελικό αποτέλεσμα.

 

Η χρήση ολόκληρων αυγών θα έχει ως αποτέλεσμα ένα μπισκότο που έχει υφή σαν κέικ με πλούσια γεύση. Τι συμβαίνει λοιπόν με τα μπισκότα αν κρατήσετε τα αυγά έξω;

Τα μπισκότα θα επηρεαστούν χωρίς τα αυγά

Ας πούμε, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, έχετε όλα τα συστατικά για τα μπισκότα εκτός από τα αυγά και αποφασίζετε να δείτε τι συμβαίνει με τη συνταγή ακριβώς το ίδιο — εκτός από τα αυγά. Τι θα μπορούσε να συμβεί? Τα μπισκότα διαλύονται πολύ εύκολα επειδή δεν έχουν τον κρόκο για να τα συγκρατήσουν. Επιπλέον, θα είναι πολύ πυκνά επειδή τα ασπράδια των αυγών δεν ήταν εκεί για να ανοίξουν και να γίνουν αφράτα.

Εν τω μεταξύ, το να κολλήσετε μόνο στα ασπράδια αυγών θα έχει ως αποτέλεσμα μια ζύμη που περιέχει υπερβολική υγρασία και μπισκότα πολύ πυκνά, πολύ λεπτά και πολύ υγρά. Στην άλλη άκρη του φάσματος, αν χρησιμοποιήσετε μόνο κρόκους αυγών, τα μπισκότα θα είναι επίσης πολύ λεπτά, καθώς και πολύ στεγνά. Οπότε, συνολικά, είναι σίγουρα καλύτερο να επιμείνετε στα ολόκληρα αυγά όταν πρόκειται για συνταγές μπισκότων.

Και αν δεν έχετε αυγά, τότε θα πρέπει να βρείτε το σωστό αντικαταστάτη, ώστε η λειτουργία του αυγού να είναι ακόμα καλυμμένη. Μερικά κοινά υποκατάστατα αυγών περιλαμβάνουν την πολτοποιημένη μπανάνα, τη σάλτσα μήλου, το γιαούρτι και το μεταξωτό τόφου (συγκεκριμένα το μεταξωτό, πιο σφιχτό τόφους δεν θα λειτουργήσει) — για καθένα από αυτά, χρησιμοποιήστε ¼ αντικατάστασης ανά αυγό.