Διατροφή

Αυγά: Με ποιον τρόπο επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;

Αυγά: Με ποιον τρόπο επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς;
Αυγά: Είναι γεμάτα με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, βιταμίνες Β και χολίνη, τα οποία βοηθούν στη διατήρηση μιας υγιούς καρδιάς.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Για χρόνια, τα αυγά είχαν κακή φήμη όσον αφορά την υγεία της καρδιάς λόγω της περιεκτικότητάς τους σε χοληστερόλη. Ωστόσο, πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι τα αυγά μπορούν πραγματικά να συμπεριληφθούν σε μια διατροφή φιλική προς την καρδιά, χάρη στα πολλά τους οφέλη.


Πλούσια σε θρεπτικά συστατικά για την καρδιά

Τα αυγά αποτελούν μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας των μυών, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικότερου μυός όλων, της καρδιάς. Επιπλέον, τα αυγά είναι γεμάτα βιταμίνες Β, όπως η Β12 και η φυλλική οξύ, οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο στη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια και στη διατήρηση της υγείας των νεύρων και των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα αυγά περιέχουν επίσης χολίνη, ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό που βοηθά στη ρύθμιση της χοληστερόλης στο αίμα και στη διατήρηση της λειτουργίας του εγκεφάλου.

 

Μέτρια κατανάλωση είναι το κλειδί

Ενώ τα αυγά προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία της καρδιάς, η μέτρια κατανάλωση είναι το κλειδί. Οι πιο πρόσφατες οδηγίες διατροφής από την American Heart Association (AHA) αναφέρουν ότι για υγιείς ενήλικες, η κατανάλωση έως και ενός αυγού την ημέρα είναι ασφαλής και μπορεί ακόμη και να ωφελήσει την υγεία της καρδιάς. Για άτομα με υψηλή χοληστερόλη ή άλλους παράγοντες κινδύνου καρδιακών παθήσεων, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να περιορίσετε την πρόσληψη χοληστερόλης από τη διατροφή σας, συμπεριλαμβανομένων των αυγών. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο τρόπος μαγειρέματος των αυγών μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία της καρδιάς. Επιλέξτε μεθόδους μαγειρέματος με λίγα λιπαρά, όπως το βραστό, το ποσέ ή το ομελέτα με λαχανικά, αντί για το τηγάνισμα με βούτυρο ή λάδι.

Τα αυγά μπορούν να αποτελέσουν ένα θρεπτικό και νόστιμο μέρος μιας διατροφής φιλικής προς την καρδιά, όταν καταναλώνονται με μέτρο. Είναι γεμάτα με πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας, βιταμίνες Β και χολίνη, τα οποία όλα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς. Εάν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την καλύτερη διατροφή για την υγεία της καρδιάς σας, μιλήστε στον γιατρό σας ή σε έναν διατροφολόγο.