Η χωριάτικη ομελέτα είναι ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο πρωινού που είναι ιδανικό για να ξεκινήσετε τη μέρα σας με μια χορταστική νότα. Γεμάτη με έναν συνδυασμό νόστιμων συστατικών που θα σας αφήσουν να νιώθετε ικανοποιημένοι και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε την ημέρα σας. Εδώ είναι μια απλή και εύκολη συνταγή για χωριάτικη ομελέτα που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι.
Συστατικά:
- 4 μεγάλα αυγά
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
- 1/4 φλιτζάνι ζαμπόν σε κύβους
- 1/4 φλιτζάνι πιπεριές κομμένες σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
- 1/4 φλιτζανιού μανιτάρια κομμένα σε κύβους
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
Οδηγίες:
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ενωθούν καλά.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε το ζαμπόν σε κύβους, τις πιπεριές, τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρετε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών στο τηγάνι, φροντίζοντας να μοιράζονται ομοιόμορφα τα λαχανικά και το ζαμπόν.
- Μαγειρέψτε την ομελέτα για 3-4 λεπτά ή μέχρι να αρχίσουν να δένουν οι άκρες.
- Πασπαλίστε το τριμμένο τυρί τσένταρ πάνω από την ομελέτα.
- Με μια σπάτουλα διπλώνουμε προσεκτικά την ομελέτα στη μέση.
- Μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί και να ψηθούν τα αυγά.
- Σύρετε την ομελέτα σε ένα πιάτο και γαρνίρετε με φρέσκο μαϊντανό.
- Σερβίρουμε ζεστό και απολαμβάνουμε!
Αυτή η χωριάτικη ομελέτα είναι γεμάτη γεύση και είναι βέβαιο ότι θα γίνει αγαπημένη στην εναλλαγή του πρωινού σας. Μη διστάσετε να το προσαρμόσετε με τα αγαπημένα σας υλικά, όπως μαγειρεμένο μπέικον, λουκάνικο ή διαφορετικά λαχανικά. Αυτό το ευέλικτο πιάτο είναι ιδανικό για να ταΐσετε ένα πλήθος ή για ένα ζεστό πρωινό στο σπίτι. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και ξεκινήστε τη μέρα σας σωστά με μια νόστιμη χωριάτικη ομελέτα!