Διατροφή

Αυγά διατροφή: Βάλε τα αυγά στη διατροφή σου! 2 συνταγές γεμάτες πρωτεΐνη!

Αυγά διατροφή: Βάλε τα αυγά στη διατροφή σου! 2 συνταγές γεμάτες πρωτεΐνη!
Αυγά διατροφή: Μία πλήρης τροφή που θα αλλάξει την καθημερινότητά σου! Περιέχουν βιταμίνες, πρωτεΐνες, φώσφορο, αμινοξέα και είναι πλούσια σε μέταλλα. Δυναμώνουν τον οργανισμό και μπορείς να τα μαγειρέψεις σε 5 λεπτά.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ψάχνεις εύκολες και υγιεινές συνταγές που θα διατηρούν τη σιλουέτα σου, αλλά ταυτόχρονα θα δυναμώνουν τον οργανισμό σου; Εδώ θα τις βρεις! Πρόσθεσε τα
αυγά στη διατροφή σου και η διαφορά στο σώμα σου θα γίνει αισθητή! Τα αυγά αποτελούν πλούσια πηγή πρωτεϊνών και συμβάλλουν θετικά στη μείωση της
αρτηριακής πίεσης, των τριγλυκεριδίων και στην αύξηση της καλής χοληστερόλης. Ο συνδυασμός τους με άλλα superfoods, όπως τα όσπρια και λαχανικά, θα
δυναμώσει το σώμα σου! Σε αυτό το άρθρο, ανακάλυψε παρακάτω δύο εύκολες και υγιεινές συνταγές με βασικό συστατικό το αυγό!


2 συνταγές με αυγά για μια μέρα γεμάτη ενέργεια

Αυγά με ρεβίθια

Υλικά συνταγής:

  • 1/4 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 σκόρδο
  • 85 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 55 γρ ρεβίθια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
  • 85 γρ σπανάκι
  • 2 αυγά
  • 1/2 κ.γ τυρί παρμεζάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανό

Εκτέλεση συνταγής:

  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μαγειρεύουμε,
    ανακατεύοντας συχνά, περίπου 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τη σάλτσα ντομάτας, τη ρίγανη, το αλάτι και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Αφήνουμε να σιγοβράσει και αφήνουμε να
    μαγειρευτεί μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 3 λεπτά.
  • Ρίχνουμε μέσα το σπανάκι, αφήνοντάς το να μαραθεί. Με το πίσω μέρος ενός κουταλιού κάνουμε 4 εγκοπές στη σάλτσα. Σπάμε ένα αυγό μέσα από το καθένα και μετά πασπαλίζουμε το τυρί παρμεζάνα σε όλο το πιάτο.
  • Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσουν τα ασπράδια αλλά οι κρόκοι να είναι ακόμα μαλακοί, για 10 με 12 λεπτά.

Σπανάκι & αυγά μοτσαρέλα

Υλικά συνταγής:

  • 1 μέτριο πράσινο κρεμμύδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
  • 85 γρ σπανάκι
  • 30 γρ μοτσαρέλα
  • 1 αυγό + 3 ασπράδια
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής:

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190C.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί και μεταφέρουμε στην κατσαρόλα, απλώνοντάς
    το γύρω-γύρω ώστε να καλυφθεί όλος ο πάτος του πιάτου. Στρώνουμε το τριμμένο τυρί και τα κρεμμύδια σε φέτες πάνω από το σπανάκι.
  • Χτυπάμε τα αυγά με καρυκεύματα και αλατοπίπερο κατά βούληση. Ρίχνουμε το μείγμα των αυγών πάνω από τον συνδυασμό σπανάκι/τυρί και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι για να «ανακατέψουμε» απαλά, ώστε το σπανάκι και το τυρί να ενωθούν ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά.

Καλή απόλαυση!