Διατροφή

Αυγά Benedict: Φτιάχνοντας τα τέλεια αυγά Benedict

Αυγά Benedict: Φτιάχνοντας τα τέλεια αυγά Benedict
Αυγά Benedict: Το να κάνεις αυγά Benedict θέλει φινέτσα, αλλά με λίγη εξάσκηση, θα γίνεις επαγγελματίας της συγκεκριμένης παρασκευής.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Τα αυγά Benedict είναι τρία τέλεια συστατικά: φρυγανισμένα αγγλικά μάφιν, καναδικό μπέικον ή ζαμπόν, αυγά άψογα ποσέ και μια πλούσια και κρεμώδης σάλτσα hollandaise. Ακολουθεί μια ανάλυση για το πώς να επιτύχετε την ευδαιμονία του Benedict.


Τέλεια αυγά ποσέ:

Θερμοκρασία νερού: Αυτό είναι το κλειδί. Θέλετε μια βράση, όχι μια βράση. Σιγοβρασμός σημαίνει απαλές φυσαλίδες που αναδύονται από τον πάτο της κατσαρόλας, όχι έντονες κυλιόμενες φυσαλίδες.
Το λουτρό με ξύδι (προαιρετικό): Προσθέστε μια βουτιά ξύδι στο νερό που σιγοβράζει. Αυτό βοηθά τα ασπράδια να πήξουν και να διατηρήσουν το σχήμα τους.
Φρέσκα, κρύα αυγά: Τα πιο κρύα αυγά διατηρούν καλύτερα το σχήμα τους όταν τα ποσέ.
The Crack and Slip: Σπάστε κάθε αυγό σε ένα μικρό μπολ ή ραμεκίν. Αυτό σας επιτρέπει να σύρετε απαλά το αυγό στο νερό που σιγοβράζει χωρίς να σπάσετε τον κρόκο.
Χρόνος ποσέ: Για έναν κρόκο που έχει καταρροή, στοχεύστε για 3-4 λεπτά. Για πιο σφιχτό κρόκο, αφήστε το για 4-5 λεπτά.

Σάλτσα Hollandaise:

Η Μέθοδος Μπλέντερ (Ευκολότερη): Αυτό παρακάμπτει την παραδοσιακή μέθοδο χτυπήματος και έχει εξίσου νόστιμα αποτελέσματα.
Ανακατέψτε τους κρόκους των αυγών, το χυμό λεμονιού και το αλάτι μέχρι να γίνουν ελαφρύ και αφρό.
Περιχύστε σιγά σιγά με καυτό, λιωμένο βούτυρο ενώ ανακατεύετε συνεχώς. Αυτό γαλακτωματοποιεί τη σάλτσα, δημιουργώντας αυτή την κρεμώδη υφή.

Φτιάχνοντας αυγά:

Ψήστε αγγλικά muffins και στρώστε τα με καναδικό μπέικον ή ζαμπόν. Από πάνω το αυγό ποσέ. Περιχύστε με ένα κουτάλι ζεστή σάλτσα Ολαντέζ.

Συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε μια μεγάλη κατσαρόλα για ποσέ για να αποφύγετε τον συνωστισμό των αυγών. Για να διατηρήσετε τα αυγά ποσέ ζεστά ενώ μαγειρεύετε άλλα, μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ με νερό που σιγοβράζει (όχι βραστό). Αν η Ολαντέζ φαίνεται να σπάει, χτυπήστε με μια κουταλιά της σούπας κρύο νερό για να ενωθεί ξανά. Πρακτική! Το να κάνεις αυγά Benedict θέλει φινέτσα, αλλά με λίγη εξάσκηση, θα γίνεις επαγγελματίας της συγκεκριμένης παρασκευής. Για έναν πιο οπτικό οδηγό, μπορείτε επίσης να ανατρέξετε στη [YouTube eggs benedict συνταγή] για λεπτομερείς οδηγίες.