Διατροφή

Αβοκάντο: Πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο για να κρατήσουν περισσότερο;

Αβοκάντο: Πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο για να κρατήσουν περισσότερο;
Αβοκάντο: Δείτε πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο (ώριμα ή άγουρα, ολόκληρα ή κομμένα), καθώς και πώς να αποτρέψετε το να μαυρίσουν μόλις τα κόψετε σε φέτες.

Είναι εύκολο να αγοράσετε πολλά αβοκάντο, ειδικά αν τείνετε να τα χρησιμοποιείτε σε όλα —σε σαλάτες, πολτοποιημένα σε τοστ, κομμένα σε φέτες σε σάντουιτς— ή τυχαίνει να φτιάχνετε γουακαμόλε. Αν αυτά τα επιπλέον αβοκάντο μένουν για πολλή ώρα, μετατρέπονται σε ένα καφέ χάλι. Θέλετε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής των πολύτιμων προϊόντων σας; Δείτε πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο (ώριμα ή άγουρα, ολόκληρα ή κομμένα), καθώς και πώς να αποτρέψετε το να μαυρίσουν μόλις τα κόψετε σε φέτες.

Πώς να αγοράσετε αβοκάντο

Σύμφωνα με την εγγεγραμμένη διαιτολόγο και πρέσβειρα του Fresh Avocados Amanda Izquierdo, MPH, RD, LDN, ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύετε τα αβοκάντο σας εξαρτάται από την ωρίμανση τους. «Τα αβοκάντο έχουν στην πραγματικότητα τέσσερα στάδια ωρίμανσης: δεν είναι ώριμα ή σφιχτά, σχεδόν ώριμα ή σπάνε, ώριμα και έτοιμα για κατανάλωση και υπερώριμα», εξηγεί. “Αυτό διευκολύνει την αποθήκευση αβοκάντο, επειδή μπορείτε να τα αγοράσετε σε διαφορετικά στάδια ωρίμανσης για να λάβετε υπόψη πότε και πώς θα τα χρησιμοποιήσετε.”

Πώς να αποθηκεύσετε τα αβοκάντο

Η Izquierdo λέει ότι τα σφιχτά, άκοπα αβοκάντο μπορούν να αποθηκευτούν με ασφάλεια στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες και τα ώριμα, άκοπα αβοκάντο μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο για έως και μία εβδομάδα. «Θα συνεχίσουν να ωριμάζουν στο ψυγείο, αλλά με πιο αργό ρυθμό από τη θερμοκρασία δωματίου», προσθέτει. «Όταν βγάλετε το αβοκάντο από το ψυγείο, φροντίστε να το φυλάξετε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ή δύο μέρες ή μέχρι να ωριμάσει».

Εάν αποθηκεύετε τα αβοκάντο σας εκτός ψυγείου, έχετε υπόψη σας μερικά πράγματα. «Οι ζεστές, ξηρές συνθήκες άνω των 25 βαθμών δεν είναι ιδανικές για φρέσκα αβοκάντο», εξηγεί η Christina Ward, διευθύντρια εμπορικών σημάτων προϊόντων για το Westfalia Fruit, έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς αβοκάντο στον κόσμο. «Και είναι καλύτερο να αποφεύγετε το άμεσο ηλιακό φως». Λέει ότι ένα άλλο όχι είναι να αποθηκεύετε τα αβοκάντο σας δίπλα σε άλλα φρούτα που παράγουν αιθυλένιο (όπως μπανάνες και μήλα), εκτός αν θέλετε να ωριμάσουν.

Πώς να ωριμάσετε τα αβοκάντο

Έχει συμβεί σε όλους μας: Πηγαίνετε να φτιάξετε τοστ με αβοκάντο, μόνο για να ανακαλύψετε ότι το αβοκάντο σας δεν είναι ακόμα έτοιμο για κοπή. «Για να επιταχύνετε τη διαδικασία, μπορείτε να τα βάλετε σε μια καφέ χάρτινη σακούλα», μοιράζεται ο Ward. «Τα μήλα και οι μπανάνες, στην ίδια χάρτινη σακούλα με το αβοκάντο, μπορούν επίσης να μετακινήσουν τα πράγματα».

Πώς να αποθηκεύσετε κομμένα αβοκάντο

Η επαγγελματική συμβουλή του @FeelGoodFoodie Yumna Jawad για να αποθηκεύσετε το μισό αβοκάντο που δεν έχετε τελειώσει είναι να κρατήσετε το κουκούτσι μέσα. «Μπορεί να εμποδίσει το αβοκάντο να χαλάσει πιο γρήγορα από όσο θα θέλατε», λέει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το hack της σεφ Tacombi Carmen Miranda: Προσθέστε χυμό λάιμ και ελαιόλαδο για να κόψετε τα μισά κομμάτια, στη συνέχεια καλύψτε τα σε πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε τα στο ψυγείο.

Σύμφωνα με τον Ward, ορισμένες ποικιλίες αβοκάντο, συμπεριλαμβανομένων των αβοκάντο Gem, χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνουν καφέ. «Ο αγαπημένος τρόπος για να μην μαυρίσουν τα αβοκάντο είναι να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού ή λάιμ στη συνταγή», εξηγεί. Με το γουακαμόλε, ο χυμός λεμονιού θα βοηθήσει, αν και δεν συνιστά την αποθήκευση του γκουάκ για πολύ. «Είναι καλύτερα να το φτιάχνεις για φαγητό παρά για αποθήκευση», λέει.

Πρέπει να αποθηκεύετε τα αβοκάντο με νερό στο ψυγείο;

Αυτή η συμβουλή αποθήκευσης αβοκάντο κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πέρυσι, αλλά κατέληξε πολύ καλή για να είναι αληθινή. «Είδα αυτή την τάση του TikTok πέρυσι και το δοκίμασα», θυμάται ο Jawad, «αλλά διάβασα ότι στην πραγματικότητα δεν είναι ασφαλές γιατί μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση». Οι ερευνητές του FDA διαπίστωσαν ότι η διατήρηση του αβοκάντο στο νερό επέτρεψε στη Listeria monocytogenes να διαπεράσει τον σαρκώδη πολτό κάτω από το δέρμα – και το πλύσιμό τους δεν θα βοηθήσει σε αυτό το σημείο.