Διατροφή

Αβοκάντο: Οι επιπτώσεις του αβοκάντο στον διαβήτη τύπου 2

Αβοκάντο: Οι επιπτώσεις του αβοκάντο στον διαβήτη τύπου 2
Αβοκάντο: Η κατανάλωση αβοκάντο συσχετίστηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά την ενδιάμεση εξαετία.

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Ο διαβήτης τύπου 2 και ο προδιαβήτης αποτελούν σημαντικές επιβαρύνσεις για τη δημόσια υγεία μεταξύ των ενηλίκων και οι Ισπανόφωνοι και οι Λατίνοι στις Ηνωμένες Πολιτείες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Ερευνητές στο Baylor College of Medicine μελέτησαν πώς η πρόσληψη αβοκάντο επηρεάζει την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματά τους δημοσιεύτηκαν στο Journal of Diabetes Mellitus.


“Η υγιεινή διατροφή και η σωματική δραστηριότητα είναι οι πιο αποτελεσματικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη διαχείριση και την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2. Ενδιαφέρομαι να εντοπίσω τροφές που μπορούν να ενσωματωθούν στη διατροφή που είναι δημοφιλείς και εύκολο να προετοιμαστούν και να καταναλωθούν”, είπε ο Δρ Alexis Wood, επίκουρος καθηγητής παιδιατρικής-διατροφής στο Ερευνητικό Κέντρο Παιδικής Διατροφής USDA/ARS στο Νοσοκομείο Παίδων Baylor και Texas.

Χρησιμοποιώντας υπάρχοντα σύνολα δεδομένων από μεγάλο πληθυσμό Ισπανόφωνων ενηλίκων σε όλη τη χώρα, οι συμμετέχοντες στην έρευνα ταξινομήθηκαν ως καταναλωτές αβοκάντο και μη με βάση τις αναφορές για το τι έφαγαν σε δύο τυπικές ημέρες. Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να θυμηθούν όλα τα τρόφιμα και τα ποτά που καταναλώθηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου παρασκευής αυτών των τροφών, για δύο τυπικές ημέρες με τη βοήθεια εγγεγραμμένου διαιτολόγου.

Ο στόχος του διαιτολόγου ήταν να βοηθήσει τον συμμετέχοντα να είναι πιο ακριβής, να τον παρακινήσει να θυμηθεί τα ξεχασμένα τρόφιμα και να αποκτήσει μια πιο λεπτομερή περιγραφή του τρόπου λήψης και παρασκευής των τροφών. Εκτίμησαν τη συσχέτιση της κατανάλωσης αβοκάντο με το εάν ο συμμετέχων ανέπτυξε διαβήτη τύπου 2 σε μια περίοδο παρακολούθησης έξι ετών. Διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση αβοκάντο συσχετίστηκε με 20% μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 κατά την ενδιάμεση εξαετία.

Οι ερευνητές έχουν αναρωτηθεί εάν η σχετικά υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά του αβοκάντο μειώνει τον ρόλο του ως υγιεινής τροφής για την πρόληψη του διαβήτη τύπου 2, καθώς η Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία συνιστά να μειώσετε όλα τα λίπη στη διατροφή σας για να διαχειριστείτε ή να αποτρέψετε τον διαβήτη τύπου 2. Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι το αβοκάντο είναι λογικό να ενσωματωθεί στην καθημερινή σας διατροφή σε τυπικά επίπεδα κατανάλωσης, ακόμα κι αν η κύρια διατροφική σας εστίαση είναι να μειώσετε την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

“Το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσουμε τους μηχανισμούς που συνδέουν το αβοκάντο και τη μειωμένη πιθανότητα διαβήτη τύπου 2. Διεξάγουμε μελέτες τώρα που θα μας βοηθήσουν να εξατομικεύσουμε αυτά τα ευρήματα, κατανοώντας πώς διαφορετικοί άνθρωποι σε διαφορετικές υποομάδες επεξεργάζονται την πρόσληψη αβοκάντο”, είπε ο Wood.