Διατροφή

Αρτηριακή πίεση: Top 15 τροφές για την διαχείριση της αρτηριακής πίεσης

Αρτηριακή πίεση: Top 15 τροφές για την διαχείριση της αρτηριακής πίεσης
Αρτηριακή πίεση: Top 15 τροφές για την διαχείριση της αρτηριακής πίεσης: Η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση).

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Η διατήρηση μιας ισορροπημένης διατροφής είναι ζωτικής σημασίας για τη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης (υπέρταση). Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε θρεπτικά συστατικά. Εδώ είναι 15 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση και στη μείωση της υψηλής αρτηριακής πίεσης.


Φυλλώδη πράσινα:

Το σπανάκι, το λάχανο και η ρόκα είναι πλούσια σε κάλιο, το οποίο βοηθά το σώμα να εξισορροπήσει τα επίπεδα νατρίου και να ρυθμίσει την αρτηριακή πίεση.

Μούρα:

Τα βατόμουρα, οι φράουλες και τα σμέουρα περιέχουν αντιοξειδωτικά που ονομάζονται φλαβονοειδή που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.

Παντζάρια:

Υψηλά σε νιτρικά άλατα, τα παντζάρια μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ροής του αίματος και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Μπορούν να καταναλωθούν ωμά, ψητά ή σε μορφή χυμού.

Μπανάνες:

Μια εξαιρετική πηγή καλίου, οι μπανάνες βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων νατρίου και προάγουν την υγεία της καρδιάς.

Βρώμη:

Η βρώμη έχει υψηλή περιεκτικότητα σε διαλυτές φυτικές ίνες, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στη βελτίωση της αρτηριακής πίεσης.

Λιπαρά ψάρια:

Ο σολομός, το σκουμπρί και οι σαρδέλες είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της φλεγμονής.

Σκόρδο:

Το σκόρδο περιέχει αλισίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι έχει αποτελέσματα στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Ενσωματώστε το στα γεύματά σας για πρόσθετη γεύση και οφέλη για την υγεία.

Φασόλια:

Τα φασόλια, συμπεριλαμβανομένων των φασολιών, τα ρεβίθια και τα μαύρα φασόλια, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο, τα οποία βοηθούν στη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Ξηροί καρποί και σπόροι:

Τα αμύγδαλα, τα καρύδια και οι λιναρόσποροι είναι καλές πηγές μαγνησίου και υγιών λιπαρών, τα οποία μπορούν να υποστηρίξουν υγιή επίπεδα αρτηριακής πίεσης.

Αβοκάντο:

Πλούσιο σε κάλιο και υγιή λίπη, το αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να υποστηρίξει τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Γλυκοπατάτες:

Υψηλές σε κάλιο και φυτικές ίνες, οι γλυκοπατάτες βοηθούν στην εξισορρόπηση των επιπέδων νατρίου και προάγουν την υγιή αρτηριακή πίεση.

Ρόδια:

Τα ρόδια είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και νιτρικά άλατα, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς.

Παντζάρια:

Γεμάτα με νιτρικά άλατα, τα οποία βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.

Ντομάτες:

Οι ντομάτες έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο και λυκοπένιο, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και στη μείωση της φλεγμονής.

Δημητριακά ολικής αλέσεως:

Τρόφιμα όπως η κινόα, το κριθάρι και το καστανό ρύζι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μαγνήσιο, συμβάλλοντας στην καλύτερη διαχείριση της αρτηριακής πίεσης.

Η ενσωμάτωση αυτών των τροφών στη διατροφή σας μπορεί να συμβάλει στον καλύτερο έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και στη συνολική καρδιαγγειακή υγεία. Στοχεύστε σε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτεΐνες και δημητριακά ολικής αλέσεως για την υποστήριξη της υγείας της καρδιάς.