Διατροφή

Απώλεια βάρους: Kαλύτερες υγιεινές συνταγές ντιπ για απώλεια βάρους που πρέπει να δοκιμάσετε

Απώλεια βάρους: Kαλύτερες υγιεινές συνταγές ντιπ για απώλεια βάρους που πρέπει να δοκιμάσετε
Απώλεια βάρους: Υγιεινά ντιπ που προσφέρουν έναν νόστιμο και θρεπτικό τρόπο για να βελτιώσετε τα γεύματά σας, ενώ υποστηρίζετε τους στόχους απώλειας βάρους

Your browser does not support the video tag. https://grx-obj.adman.gr/grx/creatives/sanofi/20876/better-understanding-insulin.mp4

Είστε σε δίαιτα απώλειας βάρους; Έχετε φάει ήπιο και ιδανικό φαγητό για να διατηρήσετε τη φόρμα σας και σας λείπουν αυτές οι πικάντικες βούτες που κάνουν κάθε πιάτο νόστιμο; Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές υγιεινές συνταγές ντιπ για απώλεια βάρους που θα προσθέσουν μια πινελιά στη διατροφή σας χωρίς να σας κάνουν να κερδίσετε τον αγώνα της απώλειας βάρους. Υπάρχουν υγιεινά ντιπ που προσφέρουν έναν νόστιμο και θρεπτικό τρόπο για να βελτιώσετε τα γεύματά σας, ενώ υποστηρίζετε τους στόχους απώλειας βάρους. Πλούσια σε γεύσεις και μπαχαρικά όπως κύμινο, κόλιανδρος και κουρκουμάς, αυτά τα ντιπ συχνά περιέχουν συστατικά όπως γιαούρτι, ρεβίθια ή φακές, τα οποία είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες. Χωρίς να χάνετε χρόνο, εδώ είναι μερικές από τις εύκολες συνταγές για υγιεινό ντιπ για απώλεια βάρους.


Υγιεινές βουτιές για απώλεια βάρους: Λειτουργεί;

Οι ινδικές συνταγές για υγιεινό ντιπ σάς επιτρέπουν να επιλέξετε τα συστατικά, ώστε να αποφύγετε το πρόσθετο αλάτι, τη ζάχαρη και τα συντηρητικά που υπάρχουν στα ντιπ που αγοράζετε από το κατάστημα. Συμπεριλαμβάνοντας αυτές τις βούτες στη διατροφή σας, θα αυξήσετε την πληρότητα, κάτι που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις θερμίδες και να ελέγξετε τις λιγούρες. Επιπλέον, πολλά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται συχνά στην ινδική μαγειρική, όπως ο κουρκουμάς και η σκόνη τσίλι, έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν το μεταβολισμό και βοηθούν στη διαχείριση του βάρους. Όχι μόνο μια κουταλιά υγιεινού ινδικού ντιπ μπορεί να βελτιώσει τη γεύση του φαγητού σας, αλλά επίσης σας βοηθά στην πορεία σας προς την υγιεινή ζωή, εξηγούν διάσημοι σεφ. Τα υγιεινά ντιπ είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να αρχίσετε να κάνετε μια συνειδητή προσπάθεια για να διατηρήσετε τον εαυτό σας σε φόρμα! Επιπλέον, είναι ιδανικά για να συνδυάσετε τα σνακ ή τα γεύματά σας με μια πινελιά σπιτικής καλοσύνης και πολλές γεύσεις.

Νόστιμες συνταγές για υγιεινό ντιπ για απώλεια βάρους

Εδώ είναι μερικές από τις καλύτερες συνταγές για υγιεινό ντιπ για βάρος, οι οποίες όχι μόνο έχουν νόστιμη γεύση, αλλά είναι εύκολο να γίνουν και να αποθηκευτούν. Επιπλέον, σας βοηθούν να κρατήσετε τις λιγούρες μακριά. Εδώ είναι οι καλύτερες συνταγές για υγιεινό ντιπ από τον σεφ:

1. Αγγούρι-γιαούρτι (Kheere ka raita)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά ιδανικό για 2 άτομα.

  • 1 φλιτζάνι τριμμένο αγγούρι
  • 1 φλιτζάνι απλό κρεμασμένο γιαούρτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο κύμινο σε σκόνη
  • Πρέζα αλάτι
  • Φύλλα φρέσκιας μέντας, ψιλοκομμένα

Μέθοδος:

  • Βήμα 1: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το τριμμένο αγγούρι, το απλό γιαούρτι, το καβουρδισμένο κύμινο σε σκόνη, το αλάτι και τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας.
  • Βήμα 2: Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν.
  • Βήμα 3: Βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Βήμα 4: Σερβίρετε παγωμένο με σαλάτες ή ως συνοδευτικό.

2. Πικάντικο τσάτνεϊ μέντας

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά ιδανικό για 3 άτομα

Συστατικά:

  • 1 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
  • 2-3 πράσινα τσίλι (προσαρμόζονται στη γεύση)
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καβουρδισμένο κύμινο σε σκόνη
  • Πρέζα μαύρο αλάτι

Μέθοδος:

  • Βήμα 1: Σε ένα μπλέντερ, συνδυάστε φρέσκα φύλλα μέντας, πράσινα τσίλι, χυμό λεμονιού, ψημένο κύμινο σε σκόνη και μαύρο αλάτι.
  • Βήμα 2: Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, προσθέτοντας λίγο νερό αν χρειάζεται για να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  • Βήμα 3: Μεταφέρετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος.
  • Βήμα 4: Σερβίρετε με σνακ tandoori ή οποιοδήποτε πιάτο για πρόσθετη γεύση και μπαχαρικό.

3. Μπενγκάλι τσάτνεϊ με ντομάτα και ταμάριντ

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά ιδανικό για 5 με 6 άτομα

Συστατικά:

  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι μουστάρδας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού pf panch phoron (μίγμα πέντε μπαχαρικών Μπενγκάλι: σπόροι κόλιανδρου, σπόροι μουστάρδας, σπόροι μάραθου, σπόροι μαύρου κύμινου, σπόροι λευκού κύμινου)
  • 2 αποξηραμένα κόκκινα τσίλι
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 4-5 χουρμάδες, ψιλοκομμένοι
  • 1 κουταλιά της σούπας πάστα ταμαρίνδου
  • Αλάτι για γεύση

Μέθοδος:

  • Βήμα 1: Ζεσταίνουμε το λάδι μουστάρδας σε ένα τηγάνι.
  • Βήμα 2: Προσθέστε panch phoron και αποξηραμένα κόκκινα τσίλι. Αφήστε τα να τρίζουν.
  • Βήμα 3: Προσθέστε ψιλοκομμένες ντομάτες και μαγειρέψτε σκεπασμένο μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 4: Προσθέστε ψιλοκομμένους χουρμάδες, πάστα ταμαρίνδου και αλάτι. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι χουρμάδες.
  • Βήμα 5: Αφήστε να κρυώσει πριν σερβίρετε.
  • Βήμα 6: Απολαύστε το με κράκερ ή οποιοδήποτε άλλο σνακ.