Τα μπισκότα λευκής σοκολάτας Matcha συνδυάζουν τη ζωντανή, γήινη γεύση του matcha με την κρεμώδη γλυκύτητα της λευκής σοκολάτας. Αυτή η απολαυστική σύντηξη δημιουργεί μια μοναδική απόλαυση που είναι οπτικά εντυπωσιακή και γευστικά ικανοποιητική. Ακολουθεί μια συνταγή για να φτιάξετε αυτά τα απολαυστικά μπισκότα από την αρχή.
Συστατικά:
- 1 φλιτζάνι (2 ξυλάκια) ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας σκόνη matcha (υψηλής ποιότητας για την καλύτερη γεύση)
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι κομματάκια λευκής σοκολάτας
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο: Ξεκινήστε προθερμαίνοντας το φούρνο σας στους 175°C. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα για να μην κολλήσει.
Κρέμα Βούτυρο και Ζάχαρη: Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να κάνετε κρέμα μαζί το μαλακωμένο βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Αυτό πρέπει να διαρκέσει περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέστε υγρά υλικά: Χτυπήστε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξύσει τις πλευρές του μπολ για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν αναμειχθεί καλά.
Συνδυάστε τα ξηρά υλικά: Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σκόνη matcha, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά αυτό το ξηρό μείγμα στα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διπλώστε σε τσιπς λευκής σοκολάτας: Διπλώστε απαλά τα κομματάκια λευκής σοκολάτας με μια σπάτουλα, φροντίζοντας να είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα σε όλη τη ζύμη.
Σχήμα και Ψήσιμο: Κόψτε στρογγυλεμένες κουταλιές της σούπας ζύμη και τοποθετήστε τις στο έτοιμο φύλλο ψησίματος, με απόσταση περίπου 2 ίντσες μεταξύ τους. Ισιώνουμε ελαφρά κάθε μπάλα ζύμης με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Ψήνουμε και κρυώνουμε: Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά οι άκρες. Τα κέντρα μπορεί να εξακολουθούν να φαίνονται μαλακά, κάτι που είναι τέλειο για μια μαστιχωτή υφή μπισκότου. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Αυτά τα μπισκότα λευκής σοκολάτας matcha είναι μια απολαυστική απόλαυση με τέλεια ισορροπία μεταξύ της μοναδικής γεύσης του matcha και της γλυκύτητας της λευκής σοκολάτας. Απολαύστε τα με ένα φλιτζάνι τσάι ή ως ξεχωριστό επιδόρπιο οποιαδήποτε στιγμή!